ТОВ «Рембудшлях» — перший бориспільський бізнес-експеримент у галузі житлово-комунальних послуг

ТОВ «Рембудшлях» — перша ластівка на ринку житлово-комунальних послуг. Авантюрний бізнес-експеримент, що готовий працювати по-новому на старому житловому фонді. Сьогодні компанія є підрядником КП «ЖРЕУ» й обслуговує близько 50 будинків, або майже 200 тис. кв. м.

На ринку компанія рік. Керує нею юрист-практик Наталія Лук’янова, а колектив сформовано з працівників КП «ЖРЕУ», які перейшли у ТОВ «Рембудшлях» за переводом.

За час роботи товариство встигло сформувати матеріально-технічну базу, закупила уніформу в українському стилі й активно готується виходити на ринок житлово-комунальних послуг як управляюча.

Н. Лук’янова переконана, майбутнє саме за управляючими компаніями.

«Часи Радянського Союзу минули. Через років 10-15 ми остаточно зламаємо цю систему, зможемо перезавантажитися й перейти на новий рівень обслуговування, адже квартири – це приватна власність і дотувати їх з державного чи міського бюджету є нонсенсом», – наголосила керівник «Рембудшляху».

За її словами, експеримент зі створення «Рембудшляху» полягав у тому, щоб побачити, чи зможе приватна компанія надавати послуги в межах тарифу, встановленого державою.  Починалося все з обслуговування 10 будинків, а нині їх – 47.

«Ми працюємо за договором із «ЖРЕУ» відповідно до діючого тарифу та визначеного переліку послуг», – підкреслила Н. Лук’янова.

Зарплатня у співробітників «Рембудшляху» на порядок вища – двірники отримують близько 3 тис. грн, слюсарі – близько 4 тис. грн. Проте й система роботи у них інша.

«У нас люди відпрацьовують кожну копійку, адже знають: якщо надійде скарга – коштів не отримають. Окрім того, вони думають про перспективу, адже від хороших працівників не відмовляються», — наголосила Н. Лук’янова і додала, що вже багато мешканців, з якими вони працюють, хочуть користуватися саме послугами «Рембудшлях».

Як зауважує заступник керівника компанії Віталій Цівун, вони об’їхали півкраїни, аби подивитися, як працюють приватні компанії на ринку ЖКГ-послуг.

Нині «Рембудсервіс» заробляє не тільки працюючи підрядником у КП «ЖРЕУ», а й надаючи інші ремонтні та будівельні послуги. У компанії прогнозують, що прибутки стануть вищими, коли працюватимуть цілком самостійно як керуюча компанія.

«У нас є досвідчені працівники, достойна матеріальна база, а головне – ми готові працювати зі старим житловим фондом», — наголосила Н.Лук’янова.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС»

Share Button