Новини району: одним абзацом

БЮДЖЕТ ЗА ПІВРОКУ: 187,9%

До зведеного бюджету Бориспільського району, що включає  20 сільських бюджетів та районний, за 6 місяців поточного року надійшло доходів у сумі 169 млн 110,5 тис. грн при плані 89 млн 984 тис. 100 грн. Про це повідомила на понеділковій апаратній нараді в.о. начальника управління фінансів Наталія Ячміньова. Виконання бюджету, за її даними, становить 187,9%, перевиконання – 79 млн 126 тис. 400 грн.  Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, приріст доходів становить 50,5%, або більше, ніж на 56 млн грн. Основними бюджетоутворюючими підприємствами району залишаються РСП «Київцентраеро», Украерорух, ДП «Ейвон косметікс юкрейн», СТОВ «Старинська птахофабрика», ТОВ «Амако Україна».

АСФАЛЬТУЮТЬ ІВАНКІВСЬКІ ДОРОГИ

У с. Іванків заасфальтовано 2,5 км доріг по вулицях Народна (колишня Пролетарська) та Любарецька. Окрім того, підготовлено до асфальтування близько 1 км вулиць Суворова та Братуся, 1 км вулиці Джерельна (колишня Фрунзе) та 700 м вулиці Нова. Висипано щебенем вул. Комарова, Чубинського, Лісова, Прорізна, Кагацька, пров. Комарова, частину вулиці Нахімова. Планується ремонт на вулицях Бродівська та О. Вишні. «Бюджет сільської ради за 6 місяців цього року виконано на 250%, — поінформував Іванківський сільський голова Анатолій Тур. — Якщо раніше всі роботи проводилися завдяки інвесторам і спонсорам, то з 2015-го — початку процесів децентралізації та передавання деяких податків на місцевий рівень — використовуються також кошти бюджету розвитку». Він додав, що зроблено вуличне освітлення на вулицях Швеця, Центральній, Незалежності (колишня Леніна), відремонтовано дах гуртожитку, встановлено огорожу на кладовищі.

КОНТРАКТНА СЛУЖБА НЕЛЕГКА

Керівник Бориспільського об’єднаного військового комісаріату Анатолій Стуженко закликав сільських голів до тісної співпраці: «В умовах, коли на сході йде реальна війна, ми повинні відповідати за комплектацію української армії. Солдати, мобілізовані в зону АТО під час четвертої хвилі, наразі повертаються. Їх повинні замінити контрактники. Але у нас фактично недоукомлектовано батальйони. Тому прохання до сільських голів спільними зусиллями долучати чоловіків до контрактної військової служби». За словами військового комісара, без навчання контрактників на передову не направлятимуть.

ОЗДОРОВЛЕНО ПІВТИСЯЧІ ДІТЕЙ-ПІЛЬГОВИКІВ

На Бориспільщині оздоровлено близько півтисячі дітей пільгових категорій. За даними начальника служби у справах дітей та сім’ї РДА Наталії Ралко, станом на 11 липня поточного року оздоровлено 62 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 319 дітей з багатодітних родин, 25 дітей-інвалідів, одна дитина загиблого в зоні АТО, 22 переселенці із окупованих територій, 72 дитини учасників АТО. Це стало можливим завдяки обласній програмі «Назустріч дітям». Школярі відпочивали в дитячих оздоровчих закладах «Чайка» (м. Богуслав), «Дніпро» (Обухівський район), «Рассвет» (Одеська область), «Україна» (м. Ворзель), «Артек» (м. Пуща Водиця).

АРТ-ПРОЕКТ — ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

На узбіччі траси Київ – Бориспіль в бік міжнародного аеропорту створять архітектурну пам’ятку — патріотичний напис на ландшафті з декоративного каменю. Як розповів заступник голови Бориспільської РДА Роман Шуменко, ідею планують реалізувати до 25-ої річниці незалежності України. Наразі тривають перемовини з проектантами. Загальна площа арт-проекту становитиме близько 1 тис. кв. м.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Share Button