СПАРТАКІАДА-2016: «НЕ МАЙ 100 КІП У ПОЛІ, МАЙ ДРУЗІВ ДОВОЛІ»

17 і 18 травня громадські, патріотичні та політичні організації демонстрували силу, витримку і міць. А найголовніше – винахідливість. І хоча «деякі» з правил щодо вікової категорії було порушено, проти афіші «не попреш». У спартакіаді могли брати участь не лише  члени осередків, але і ЇХ ПРИХИЛЬНИКИ. Тож присутнім випала нагода побачити не лише знайомі обличчя, а й познайомитися з кандидатами і майстрами спорту.

Правду кажуть: «Не май 100 кіп у полі, май друзів доволі». У такій справі, як змагання, всі варіанти прийнятні. До спартакіади кожен готувався як міг: морально, спортивно й активно, телефонуючи всім, хто може допомогти. Попри індивідуальні пошуки шляхів перемоги, кожен пам’ятав найголовніше — цей захід присвячений пам’яті загиблих воїнів України під час проведення АТО у Донецькій та Луганській областях.

Заступник міського голови Дмитро Гопанчук, відкриваючи спартакіаду, наголосив, що червень нагадує нам про початок Другої світової війни і збитий літак АН-30 2014-го, й побажав усім не лише спортивних, а й життєвий перемог. Прапор міста Борисполя і Державний стяг України піднімали минулорічні переможці змагань – представники громадської організації «Правий сектор». Зі словами привітань до учасників звернулися заступник голови громадської організації «Асоціація воїнів АТО Бориспільщини» Валентин Гира, депутат міської ради Ігор Петренко. Депутат Бориспільської районної ради Валерій Гузь від імені 72-ої бригади вручив грамоту депутату міської ради Володимиру Шалімову за допомогу й патріотизм.

Від учасників спартакіади квіти поклали до меморіалів Героям Небесної Сотні та загиблих членів екіпажу АН-30.

А далі… «понеслася душа» до спортивних перемог. Cпочатку, у п’ятницю, плавали. Багатообіцяючий старт продемонстрував: баталій буде багато. Вже в суботу вдалося потрапити за закулісся того, що відбувалося на біговій доріжці і далеко за нею. Чого лишень вартує кульова стрільба із пневматичної гвинтівки. Тих, хто з нею на «ти», вона потішила першістю в особистісних результатах, а для когось ця «ніша» була дебютною. Однак навіть новачкам щастило! Того, хто прийшов зі своїм інвертарем, були готові «з’їсти», хоча на комісіях щодо проведення спартакіади це питання погоджували. Коли дійшли до суті, конкуренти «нічого не чули, нічого не знають». Крапку в дискусії поставив головний суддя змагань Віталій Кубов: «Так, це питання було вирішено заздалегідь».

Настільний теніс, шахи, дартс, перетягування линви та кидання ваги на дальність пройшли спокійно. Змішана легкоатлетична естафета 4х100 м принесла свої «сюрпризи». Так, на противагу вимогам вікової категорії в обов’язковому порядку від 18-ти до після 50 років, окремі команди представили молодих «довгоногих хлопчиків», які «зробили» всіх «однією лівою».

Що ж стосується організації, то вона потішила всім до деталей: від локації проведення окремих видів змагань до кубків.

Після… п’ятничного запливу та суботніх… близько шести годин на ногах результати підраховували «довгенько». Серед 13 команд першість здобула політична партія «Наш край», срібло – у «Батьківщини», бронза – в організації ветеранів України.

Окрім цього, найкращих серед жінок та чоловіків відзначали грамотами і медалями. І хоча місцями конкуренція зашкалювала, насамкінець змагань учасники тиснули один одному руки. Адже в даному випадку головне — не перемога, а участь, тим паче у спартакіаді, присвяченій благородній меті, – пам’яті загиблих воїнів.

Тетяна Підгурська, кореспондент міського радіомовлення, фото автора

Share Button