ПРО АРМІЮ, ПОЛІЦІЮ, ЕКОЛОГІЮ І КУЛЬТУРУ

йшлося на колегії райдержадміністрації у вівторок, 21 червня.

НА ЗАХИСТ УКРАЇНИ

— Триває антитерористична операція, армія потребує військовослужбовців, укомплектованість особового складу сягає 40-60%, — поінформував військовий комісар Бориспільського об’єднаного військового комісаріату Анатолій Стуженко. — Нашому району на сьогодні поставлене завдання мобілізувати 67 осіб, на цей цикл — 35. Ми виконуємо план на 9%. За законом України про військову службу відповідальність несе не тільки військовий комісар, а й місцеві органи влади.

А. Стуженко звернувся до сільських голів з проханням залучати до контрактної служби військовослужбовців, які звільнилися, мають досвід ведення АТО і проживають у ввірених населених пунктах.

ЕКОЛОГІЧНИЙ КОНТРОЛЬ У БОРТНИЧАХ

Перший заступник голови РДА Володимир Солдатенко поінформував про техногенно-екологічну ситуацію на території району та заходи щодо недопущення її ускладнення:

— Особливу небезпеку створює розміщення на територіях Гнідинської та Ревненської сільських рад мулових полів Бортницької станції аерації ДЕКГ ВАТ «АК «Київводоканал». Загальний обсяг осадів, що перекачуються на мулові поля, становить 12 тис. куб. м щодобово при вологості 97-98%. Площі полів — 272 га. Перевищення проектного об’єму — в чотири рази. Резерву вільних площ нині не існує.  Подальше використання існуючих мулових полів призведе до їх переповнення, прориву дамб,  затоплення населених пунктів, сільськогосподарських угідь.

За словами В. Солдатенка, для недопущення надзвичайної ситуації необхідне термінове впровадження технологій, що значно скоротять об’єми осадів, залучення інвестиційних ресурсів, створення державної Програми розвитку та забезпечення життєдіяльності населення, проведення рекультивації забруднених територій.

БРАКУЄ КАДРІВ У ПОЛІЦІЇ

В.о. начальника Бориспільського відділу Головного управління Національної поліції в  Київській області Андрій Гудіма повідомив, що в поліції катастрофічно бракує дільничних інспекторів: на весь район працює шість дільничних. На одного припадає 20 тис. населення, коли за законом необхідно — 10. Очільник поліції додав, що в Київській області оголошено конкурсний набір дільничних офіцерів поліції та висловив сподівання, що з новими кадрами криміногенна ситуація зміниться на краще. А. Гудіма подякував районній владі за сприяння у встановленні відеокамер в селах, що сприяє розкриттю злочинів та дотриманню правопорядку.

КУЛЬТУРА РОЗВИВАЄТЬСЯ

Аматорський колектив «Любарчанка» чекає на звання «народного». Як повідомила  в.о. начальника відділу культури Катерина Паламарчук, наразі готуються необхідні документи для представлення. Колектив «Любарчанка»  створено на базі Любарецького сільського будинку культури. Очолює його  на громадських засадах бібліотекар Валентина Коваль. Колектив неодноразово брав активну участь в обласних, районних та міських заходах.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Share Button