Бориспільська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області інформує

За п’ять місяців 2016 року платники Бориспільщини отримали майже чотири тисячі адміністративних послуг

До Центру обслуговування платників Бориспільської ОДПІ найбільше відвідувачів – 1664 — звернулося за послугою щодо отримання реєстраційного номера облікової картки платників податків та внесення його до паспорта Украйни.

Також зареєстровано: 689 книг обліку розрахункових операцій, 212 реєстраторів розрахункових операцій, 328 книг обліку доходів та витрат платника єдиного податку. Суб’єкти господарювання одержали 161 довідку про відсутність податкової заборгованості та 303 витяги з реєстру платників єдиного податку.

За інф. Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області

 

 

Запитували? – Відповідаємо

До уваги платників податку на нерухоме майно, відмінне віл земельної ділянки!

Що є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Відповідно до  Податкового кодексу України об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

Чи є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, виробнича будівля, яка використовується як адміністративне приміщення?

Будівлі, що використовуються як приміщення для конторських та адміністративних цілей, в тому числі для промислових підприємств, є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з врахуванням рішень сільських, селищних, міських рад щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Чи є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, будівлі промисловості?

Будівлі промисловості (виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств) не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Яким чином визначається тип об’єкта нерухомості з метою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

З метою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, типи об’єктів нерухомості визначаються відповідно до ст. 14 Податкового кодексу України на підставі оригіналів документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти.

Який чином обчислюється сума податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в разі зміни власника об’єкта оподаткування?

У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

Share Button