Обговорювали на плановій нараді в РДА

Прo Державні електронні закупівлі. На початку понеділкової апаратної наради голова районної держадміністрації Дмитро Воронін привітав представників засобів масової інформації з Днем журналіста, подякував за співпрацю, побажав творчих здобутків та неупередженого висвітлення подій життєдіяльності району.

Очільник району представив нових керівника Бориспільського об’єднаного військового комісаріату Анатолія Стуженка та в.о. директора міськрайонного центру зайнятості Євгена Самойленка.

Голова району акцентував увагу присутніх на Законі України про державні закупівлі. З 1 квітня закон набуває чинності для центральних органів виконавчої влади та замовників, які працюють в окремих сферах господарювання, а з 1 серпня — для всіх замовників. Документом, зокрема, передбачається введення не тільки системи електронних закупівель, а й електронної системи оскарження. Здійснення держзакупівель відбуватиметься із застосуванням двох конкурентних процедур регулювання: відкриті торги і конкурентний діалог, а також однієї неконкурентної  переговорної процедури закупівлі.

З благоустрою – серед кращих. Підсумки проведення двомісячника з благоустрою у населених пунктах району підбила начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Наталія Паніна. За її словами, в період з 14 березня по 15 травня за участі представників підприємств, державних установ, організацій та сільських рад виконано значний обсяг робіт. Відбулося 53 суботники, прибрано 30 скверів, висаджено 25 тис. саджанців, облаштовано 120 спортивних майданчиків, упорядковано 56 кладовищ та 52 братські могили, ліквідовано 140 стихійних сміттєзвалищ. У рамках проведення двомісячника під час щорічної акції «Посади своє дерево» близько 50 працівників райдержадміністрації, районної ради, комунальної сфери висадили на території Процівської сільської ради (ДП «Бориспільський лісгосп») 14 тис. сіянців дерев.

Д. Воронін подякував сільським головам за проведену роботу з благоустрою. Зокрема, відзначив Великоолександрівського сільського голову Галину Шевченко, Гнідинського – Олександра Лазаренка та Процівського – Любов Чешко. І додав, що Бориспільський район — один із кращих в області за показниками з благоустрою. На цьому неодноразово наголошував під час робочих зустрічей голова Київської ОДА Максим Мельничук.

Дорожники дотримуються договірних зобов’язань. Складною залишається ситуація на дорогах державного значення. Директор ПрАТ «Комунтранс» Олексій Глушко наголосив, що станом на 06.06.2016 р. заборгованість Службою автомобільних доріг у Київській області за виконані роботи перед ПрАТ «Комунтранс» становить 1,4 млн грн. Проте «Комунтранс» намагається дотримуватися договірних зобов’язань і виконує роботи за рахунок власних обігових коштів.

Серед інших питань обговорювали забезпечення прав дітей, в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; правила призову громадян на строкову військову службу, діяльність медичних та правоохоронних структур;  роботу управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Share Button