У школах Бориспільщини пролунав останній дзвоник

Цьогоріч атестати про повну загальну середню освіту отримають 332 випускники. За результатами ЗНО золоті медалі отримають 4 випускники, срібні — – 7 випускників. Похвальні грамоти за особливі досягнення у вивченні окремих предметів отримають 82 випускники.

ВОРОНЬКІВСЬКА ЗОШ

На свято останнього дзвоника голова районної державної адміністрації Дмитро Воронін і начальник відділу освіти Микола Каськів завітали до Вороньківської загальноосвітньої школи. З щирими вітальними словами керівники звернулися до учнів, батьків, вчителів, директора закладу Сергія Марченка. Участь у заході взяла сільський голова Ніна Яструб.

Грамотами нагороджено вчителів Аллу Руду, Тетяну Крамаренко, Надію Гриценко та учнів, які досягли високих результатів у навчанні.

За активну участь у спортивно-масовому житті району та високі досягнення з фізичної культури/спорту також нагороджені переможець і призер всеукраїнських, обласних і районних змагань Олександр Марченко та команда школи — учасник фінальних змагань III туру Київського обласного спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя 2016». Спортсменам школи також подарували кілька шкіряних м’ячів для занять фізкультурою.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Процівське НВО

Останній дзвоник у Процеві пролунав для 61 малечі. Навчально-виховне об’єднання  І ступеня, яке очолює Оксана Косовець, охоплює лише початкову школу. Тож найстарші тут  – четвертокласники. Ще мить – і полетять процівські лебедята гризти граніт науки до Ревного, Щасливого, а дехто навіть до столиці.

Процівський сільський голова Любов Чешко дуже шкодує, що не встигли побудувати нову школу. Адже створено всі умови для всебічного розвитку дітей – філіал Великоолександрівської музичної школи мистецтв та ремесел, де займається 45 майбутніх музикантів. Діти демонстрували свої  музичні здібності просто на святі. Вчать найпрекраснішому мистецтву малих процівців подружжя Лузанів –Тетяна й Олександр. Це вони є переможцями VІІІ обласного огляду-конкурсу камерних вокальних форм імені Івана Козловського у номінації «Сімейний ансамбль». Для юних художників теж знайшовся вчитель, для любителів спорту – тренер і спортивна зала. Ось так при ділі й занятті тепер кожна дитина.

Не ледачі й активні процівські школярі! Це вони брали участь у найрізноманітніших конкурсах. А на лінійці з рук директора активісти отримували грамоти, дипломи, сертифікати. Для відмінників – Похвальні листи. Цього року 11 відмінників, минулого –  було вдвічі менше. Найбільше таких всезнайок у 2 класі. А серед випускників-четвертокласників один – Ігор Фасхутдінов. Талановитим дітям – подарунок від сільської влади: тридцять малих процівців помандрують цього літа оздоровлюватися та відпочивати до Азовського моря.

Літній майданчик просто неба потопав в акаціях, квітах,  піснях і теплих словах вчителів, батьків, самих винуватців свята. Воно було настільки справжнім, що непрохані сльози котилися і з малих, і з дорослих очей. Любов Чешко привітала достойне майбутнє Процева, передала найщиріші вітання від голови райради Владислава Байчаса. Адже саме в такій команді: сільський голова, голова райради, місцевий фермер Юрій Антропов, який теж завітав на свято, і ще до десятка благодійників відремонтували шкільну їдальню. І це далеко не перша і не остання допомога селу від спрацьованої команди.

Зовсім нелегким було для випускників розставання з першою вчителькою. Любов Кунцьо – досвідчений педагог, колишня учениця сільського голови Любові Чешко. Та час робить невимовні дива. Перед нами стояли дві дорослі жінки, в яких вже важко було розгледіти вчительку й ученицю, але непідробна справжність, простота давалися взнаки. Умовний коридор із вишитих рушників, які тримали в руках батьки, випускав дітей на ще один, доросліший щабель життя. І щоб там не говорили, мовляв, світ змінився, змінилися ми, але істина Конфуція актуальна й донині: «Цінність школи дорівнює цінності її вчителя». Про добре ім’я завжди дбали і сьогодні дбають процівські вчителі.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення, фото автора

На фото: директорка Процівського НВО Оксана Косовець та відмінник-випускник Ігор Фасхутдінов

Share Button