«ОЛІМПІЙСЬКЕ ЛЕЛЕЧЕНЯ» У БОРИСПОЛІ: СУВОРО, ОДНАК СПРАВЕДЛИВО

16 квітня погода поступилася власними примхами, аби юні спортсмени могли випробувати свої сили. Якщо у пятницю зранку і до самісінького вечора дощ лив, «як з відра», то у суботу на небесній арені зявилося сонце. Можливо, випадковість, а можливо, доля, адже III обласний зональний етап спортивно-масового заходу для дітей «Олімпійське лелеченя» у Борисполі відбувся на високому рівні.

Розпочинали дійство з історії створення Національного олімпійського комітету, адже саме він є організатором змагань. Після цього команди взяли участь в урочистому крокуванні, що дало змогу познайомитися з усіма учасниками візуально.

Після шикування слово надали директору міського Центру спорту і фізичного здоров’я населення Миколі Костянцю та заступнику міського голови Людмилі Пасенко, яка відзначила, що обласне керівництво недарма для проведення змагань обрало Бориспіль – повітряну столицю України. Воно першим проводжає і зустрічає олімпійських чемпіонів з високими нагородами, є батьківщиною автора слів Державного Гімну України Павла Чубинського.

Відкривав ігри головний суддя змагань, заступник начальника управління освіти та науки Володимир Письменний. Після музичного привітання 9 команд з усієї області вирушили на так звані етапи.

Спершу юні спортсмени продемонстрували свої презентації під девізом «Ми – Олімпійська надія України!». Саме тут вони мали проявити витривалість, креативність, оригінальність.

У рамках другого етапу «Знавець Олімпійського спорту» учасники за 10 хвилин відповідали на 12 запитань, демонструючи свій інтелект, після чого брали участь у «Конкурсі малюнків».

Наступна і остання – комбінована естафета, серед 12 етапів якої «гладкий біг», «фермер», «павук»… До речі, кількість етапів відповідала 12-ти учасникам команди, одна з команд за порушення правил (14 учасників) автоматично отримала останнє місце. Суворо, однак справедливо.

Наприкінці журі підбило підсумки – перше місце виборола й візьме участь в обласному етапі змагань команда Бориспільської ЗОШ № 6. Підготували переможців-шестикласників учителі фізичної культури Ігор Гаман, Максим Краснощок, Артем Амбросьєв і класний керівник Анна Мосюра.

Почесне друге місце посіла команда Бориспільського району. І трійку лідерів замкнув Баришівський район.

Тетяна Підгурська, кореспондент міського радіомовлення, фото автора

Share Button