Чемпіонат зі змішаних єдиноборств ММА — поштовх у розвитку Бориспільщини

У неділю, 24 квітня, в Борисполі відбудеться Чемпіонат України зі змішаних єдиноборств ММА. Головна мета заходу — популяризація важкого виду спорту та здорового способу життя серед населення Бориспільщини. Про подію йшлося на прес-конференції, що відбулася 20 квітня.

З журналістами місцевих ЗМІ спілкувалися перший віце-президент Федерації змішаних єдиноборств ММА України, головний тренер збірної України Вахабжан Муратов, голова Бориспільської районної державної адміністрації Дмитро Воронін, заступник голови РДА Роман Шуменко, заступник міського голови Людмила Пасенко.

В. Муратов поінформував про те, що в чемпіонаті братимуть участь близько 20 областей. Київщину представлятимуть 15 спортсменів. Відбіркові поєдинки стартують в міській дитячо-юнацькій спортивній школі о 9:00, фінальні бої — в КРК «Бархат» о 18:00. Найцікавішим, на його думку, буде титульний бій в розділі «Еліт». Виступатимуть чемпіони минулого року. Найбільші надії Київщина покладає на свого земляка Дмитра Шаповала, віце-чемпіона світу з бойового самбо, який виступатиме у ваговій категорії 61 кг.

Д. Воронін подякував спортсменам за увагу до Бориспільщини та проведення на рідній землі Чемпіонату ММА на кубок голови Київської обласної державної адміністрації Максима Мельничука.

«Ця подія — не тільки популяризація здорового способу життя, а й державна політика в галузі спорту та додаткова популяризація наших територій на рівні держави, що дає змогу залучати інвестиції та розвиватися в усіх напрямах», — наголосив Д. Воронін.

Заступник міського голови Людмила Пасенко, відповідаючи на запитання журналістів, зауважила: «Чемпіонат зі змішаних єдиноборств як вид спорту гартує мужність, витримку, дуже швидке прийняття рішень в неординарних ситуаціях, що так сьогодні необхідно нашим захисникам на сході країни. Створено всі умови, щоб змагання пройшли на високому рівні».

У продовження теми спікери акцентували увагу на постійному розвитку спортивної галузі в місті та районі. У Борисполі планується побудувати перший футбольний майданчик зі штучним покриттям, а в с. Лебедин Кучаківської сільської ради  — відкрити спортивний комплекс на декілька секцій для різних видів спорту: боротьби, боксу, важкої атлетики, баскетболу та волейболу.

Насамкінець приєднатися до чемпіонату запросили мужніх захисників України, учасників АТО, військовослужбовців, спортсменів, молодь та всіх небайдужих до спорту українців. Вхід вільний.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Share Button