Підприємці проти алкоголю вночі та скорочення податківців

23 березня у приміщенні виконавчого комітету Бориспільської міської ради відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва та Ради підприємців. Розглядали кілька питань, зокрема, робочу програму на рік, продаж алкогольної продукції вночі і реорганізацію Бориспільської об’єднаної податкової інспекції.

Алкоголь вночі продають «з-під поли»

Як виявилося, незважаючи на заборону, деякі підприємці у Борисполі підпільно продають алкогольну продукцію вночі. За словами начальника відділу торгівлі та підприємництва Бориспільської міської ради Надії Вертелецької, на сьогодні у місті діє розпорядження, що визначає час, коли той чи інший заклад має продавати алкоголь. Так, ресторанні заклади можуть продавати міцні напої з 07.00 ранку до 01.00 ночі, дискотеки – з 07.00 ранку до 03.00 (якщо цей день передує вихідному, якщо ні – до 01.00 ночі). Магазини ж мають відпускати алкоголь лише до 23.00.

Інформацію про нелегальний збут алкогольної продукції у нічний час підтвердив і представник поліції Юрій Чумак. Боротися з такими порушниками вирішили прямо на засіданнях: недобросовісних підприємців викликатимуть особисто і проводитимуть бесіду. Проте, як наголосив депутат міськради Валерій Мартишко, ситуація навряд чи зміниться, якщо за такі порушення не встановлять серйозні штрафи.

Бориспільську ОДПІ відстоюватимуть

Досить болючим питанням для підприємців стала реорганізація Бориспільської податкової. У зв’язку з об’єднанням Бориспільської ОДПІ з Броварською буде скорочено понад 50% працівників податкової. Тобто з 71 особи залишиться менше 30. Підприємці, які стоять на обліку в Бориспільській ОДПІ (а їх близько 13 тисяч) занепокоєні, що це значно погіршить ситуацію з надходженнями до міського бюджету, а також з якості надання послуг податківцями.

Приватний підприємець Наталія Боженко написала звернення до президента України, в якому висловила невдоволення такими діями. У ньому, зокрема, йдеться, що наразі ані податківці, ані платники податків не готові до реорганізації, що має проводитися в економічно стабільній країні. Присутні підтримали ініціативу й вирішили також направити звернення до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра фінансів Наталії Яресько, голови державної фіскальної служби Романа Насірова, депутата ВР Сергія Міщенка, голови КОДА Максима Мельничука.

До речі, кожен, хто також бажає виступити проти реорганізації, може підписати електронну петицію до президента від Н. Боженко (https://petition.president.gov.ua/petition/21894). Аби петиція була розглянута, необхідно зібрати 25 тисяч голосів.

Ольга Рогач, «ТС»

Share Button