ВІДКРИЛИ РЕНТГЕН-КАБІНЕТ ТА РОЗПЛАНУВАЛИ КОШТИ НА БУДІВНИЦТВО

Бориспільська лікарня заручилася підтримкою Київської обласної державної адміністрації

У четвер, 24 березня, в рамках робочого візиту до Бориспільщини голова Київської обласної держадміністрації Максим Мельничук відвідав Бориспільську центральну районну лікарню.  Керівник області взяв участь у відкритті оновленого рентген-кабінету та кабінету ультразвукової діагностики й оглянув територію під будівництво нового корпусу терапевтичного і неврологічного відділень. Супроводжували голову КОДА керівник районної держадміністрації Дмитро Воронін, голова районної ради Владислав Байчас, міський голова Анатолій Федорчук, головний лікар ЦРЛ Олександр Щур.

Нинішні терапевтичне та неврологічне відділення лікарні побудовані ще в 60-их роках як тимчасові. Це дерев’яні будівлі, обкладені цеглою, тому їх реконструкція є марною. Керівництво району та міста домовилося про будівництво нового терапевтично-неврологічного відділення, де буде також і сучасний діагностичний центр.

Згідно з проектом, це триповерхова будівля з адмінкорпусом і стаціонарним відділенням на 100 ліжок, звести яку планують упродовж найближчих двох років коштом міського та районного бюджетів. Також очільник Київщини нагадав про ініціативу Президента України Петра Порошенка щодо об’єднання в територіальні громади. «Якщо буде створено Бориспільську територіальну громаду, фінансування суттєво зросте», — наголосив М. Мельничук. За його словами, саме такий варіант — один із можливих джерел фінансування будівництва нового корпусу лікарні. Звертаючись до міського голови та голови РДА, обласний гість зауважив: «Сьогодні ви маєте бути, як ніколи, єдиними у спільній справі».

Загальна вартість проектних та будівельних робіт на соціальному об’єкті, за попередніми даними, становить до 100 млн грн. Роботи плануєть розпочати в липні поточного року. На цьому етапі домовилися про виділення 7 млн грн.

У рамках візиту відбулося відкриття оновленого рентген-кабінету: відтепер завдяки новому обладнанню цифрове зображення передаватиметься на плівку та будь-який електронний носій інформації. Також по внутрішній локальній мережі рентгензнімки надходитимуть до кабінету лікаря. Сплачуватимуть громадяни лише за диск, вартість якого 5 гривень.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

 

ДО ТЕМИ

У Щасливому закладено капсулу під житло для бійців АТО

У селі Щасливе відбулася церемонія закладання капсули під будівництво житлового комплексу, в якому понад 20 квартир буде виділено для демобілізованих бійців АТО та їх родин. Участь в урочистій церемонії взяли голова Київської обласної держадміністрації Максим Мельничук, його заступник Андрій Янченко, голова Бориспільської районної держадміністрації Дмитро Воронін, Щасливський сільський голова Микола Шмаюн, представники компанії-забудовника.

Очікується, що першу чергу будівництва завершать вже наприкінці нинішнього року. Квартири здаватимуть «під ключ» з готовим внутрішнім оздобленням. Таким чином заселятимуться у перші квартири мешканці майбутнього житлового комплексу на початку наступного року.

Коментуючи ситуацію із матеріально-соціальним забезпеченням демобілізованих та родин загиблих воїнів, М. Мельничук наголосив: «У нас є чимало соціальних зобов’язань перед воїнами, які служать своєму народу і захищають суверенітет і цілісність рідної країни на сході. Ми маємо соціальні проекти і програми, які хочемо реалізувати, і сподіваємося, що і  депутати різних рівнів, і громадськість підтримають наші ініціативи. Зокрема, розглядаємо питання з переведення в область санаторію, де проходитимуть курс реабілітації наші поранені бійці. Також докладаємо зусиль до спрощення земельного питання. Разом з обласним управлінням Держгеокадастру відпрацьовуємо всі можливості задля того, щоби всі, хто претендує на земельну ділянку, були нею забезпечені», — зазначив голова Київської ОДА.

Share Button