Дмитро Воронін: «Наші першочергові завдання — бюджет, освіта, благоустрій»

У понеділок, 21 березня, голова Бориспільської районної держадміністрації Дмитро Воронін провів оперативну нараду за участі начальників управлінь, відділів, секторів та служб РДА.

ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ. Одним із першочергових завдань органів місцевої влади голова РДА назвав обговорення раціонального розподілу бюджетних коштів напередодні сесії районної ради, що планується на 31 березня. «Ми повинні вивчити доцільність та ефективність використання коштів із бюджету та чітко розуміти, які об’єкти необхідно фінансувати у першу чергу», — зауважив очільник Бориспільщини.

ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО. Д. Воронін повідомив, що в с. Щасливе 27 учасників АТО зможуть отримати квартири. На виділених їм земельних ділянках побудують житловий комплекс. Військовослужбовці мали змогу поспілкуватися із забудовником та укласти з ним відповідні угоди.

До слова. Минулого тижня в селі проведено робочі зустрічі за участі заступника голови Київської облдержадміністрації Андрія Янченка, голови райдержадміністрації Дмитра Вороніна, його першого заступника Володимира Солдатенка, Щасливського сільського голови Миколи Шмаюна, представників фірми-забудовника та безпосередньо учасників АТО. Вони ознайомилися з проектом забудови та оглянули місце об’єкта інфраструктури.

КАДРОВА ПОЛІТИКА. Перший заступник голови РДА Володимир Солдатенко звернув увагу на розширення Центру надання адміністративних послуг за рахунок додаткових штатних одиниць.

Начальник відділу кадрової роботи Оксана Наконечна поінформувала про необхідність подання декларацій про доходи за 2015 рік до 1 квітня.

ОСВІТНЯ ТЕМА. Новопризначений начальник відділу освіти Микола Каськів поділився планами щодо роботи на найближчі 2-3 тижні. За його словами, головним є знайомство з роботою педагогічних колективів, вивчення проблем та розуміння загальної ситуації. Крім того, він надав інформацію про проведення тендерів із закупівлі харчових продуктів, атестацію педагогів та шкільні канікули.

ПІДВИЩЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ СТАНДАРТІВ. В.о. начальника управління соціального захисту населення Ірина Пушкар повідомила, що загалом цього року планується підвищити соціальні стандарти на 12%. Українцям обіцяють надати підвищені зарплату та пенсію у травні.

Серед інших ключових завдань, що визначили у спільній розмові керівники,  —благоустрій в районі, ямковий ремонт доріг, ремонт приміщень закладів освіти та культури, питання пасажирських перевезень, хід весняно-польових робіт та підготовка до 30-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Share Button