Обговорювали на плановій нараді в РДА

Районний бюджет перевиконано

До зведеного бюджету Бориспільського району, що включає сільські та районний бюджети, за лютий поточного року надійшло доходів на суму понад 28 млн грн, що становить 181,5%. За відповідний період минулого року сума доходів становила близько 16 млн грн. Головним джерелом формування доходів бюджету району є податок на доходи фізичних осіб, на долю якого припадає 46,1% від загальної суми.

Основними бюджетоутворюючими підприємствами району є РПС «Київцентраеро», Украерорух, ДП «Ейвон косметікс юкрейн», СТОВ «Старинська птахофабрика», ТОВ «Амако Україна».

 

Переселенців перевірятимуть за місцем проживання

В. о. начальника управління соціального захисту в Бориспільському районі Ірина Пушкар поінформувала про соціальне забезпечення громадян України — вимушених переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей:

— Відповідно до Постанови КМУ від 01.10.2014 року № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, внутрішньо переміщеним особам призначається щомісячна адресна грошова допомога у наступних розмірах: для непрацездатних осіб (пенсіонери, діти) – 884 грн на одну особу; для осіб з інвалідністю – 1074 грн; для працездатних осіб — 442 грн на перші два місяці, 221 грн — на два наступні.

При цьому, як зауважила І. Пушкар, виплата допомоги припиняється, якщо протягом чотирьох місяців від дня призначення допомоги така особа не працевлаштувалась або і далі перебуває у трудових відносинах з роботодавцями на окупованій території України чи в районах проведення Антитерористичної операції.

Особливого контролю потребують переселенці, які надають в державні органи недостовірні дані.

На виконання доручення Мінсоцполітики України від 16.02.2016 р. «Про посилення контролю щодо обліку внутрішньо переміщених осіб»  управління соціального захисту підготовило та направило до Бориспільського територіального підрозділу Державної міграційної служби електронний запит на 2060 осіб — вимушених переселенців з Криму та зони АТО. Йдеться про продовження або припинення соціальних виплат залежно від факту проживання на території району.

Раніше Служба безпеки України оприлюднила інформацію про безпідставне отримання з державного бюджету соціальних коштів внутрішніми переселенцями, які залишаються  жити на непідконтрольних Україні територіях.

Довідково. Станом на 01.03.2016 року на території Бориспільського району проживає 2060 вимушених переселенців, серед яких 515 – діти до 18 років, 617 пенсіонери, 47 особи з інвалідністю. 1560 осіб отримали допомогу на загальну суму 1 млн 356 тис. грн.

За матеріалами сайту Бориспільської РДА

Share Button