ТРІУМФУЮЧИ НА ЧЕСТЬ ГЕРОЇВ

На честь вшанування пам’яті загиблих «азовців» міста та району Бориспільський осередок Цивільного корпусу «Азов» організував благодійний турнір зі змішаних єдиноборств «Тріумф Волі». 27 лютого в КРК «Бархат» було спекотно. Захід, присвячний пам’яті бійців на псевдо «Уж» та «Береза», викликав неабиякий інтерес.

Окрім місцевих сміливців, до заходу долучилися як новачки, так і досвідчені бійці з Бориспільського району, міст Києва, Вишгорода, Броварів, Конотопа, Рівного, тих, куди досягнуло «сарафанне радіо». Організатор турніру голова Бориспільського осередку Цивільного корпусу «Азов» Євген Тилко розповів, що для заходу було створено інтернет-форум реєстрації, аби кожен бажаючий міг випробувати свої сили. На противагу традиційному боксерському рингу, бій відбувався у восьмикутній клітці «октагоні».

Незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні, організатори заручилися цілим арсеналом друзів, спонсорів, партнерів та меценатів, для яких спорт більше, ніж захоплення. Серед почесних гостей міський голова Анатолій Федорчук, заступник міського голови Людмила Пасенко, народний депутат України, вдова бійця Миколи Березового Тетяна Чорновіл, депутат міської ради Валерій Мартишко, ветеран «Азова», заступник начальника ГУНП в Київської області Сергій Бондаренко, вдова бійця Степана Криворученка Наталія Криворученко, вдова Ярослава Бабича («Балканця») Лариса Бабич. Спеціальні гості – голос гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк та кобзар, заслужений артист України Тарас Силенко, які виконували пісні у перервах між боями.

Дотримуючись традицій великих спортивних арен, насамперед лунав Державний гімн, після чого кожен мав нагоду побажати успіху спортсменам і подякувати за дійство, що уособлює пам’ять про наших героїв.

Після патріотичного вступу присутні стали свідками картини не для слабодухих. Учасники демонстрували неабияку силу волі, використовуючи удари, кидки, больові прийоми, визначені правилами. За їх порушення одного з учасників було дискваліфіковано. Не обійшлося й без крові. На захисті здоров’я спортсменів перебував Бориспільський загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України на чолі з командиром загону Євгенієм Черенком. Попри травми, більшість піднімалася і достойно продовжувала бій.

Кращих у бою визначав головний суддя змагань, він же рефері в ринзі, майстер спорту з самбо, дзюдо, бойового самбо, чотириразовий призер Європи, призер чемпіонату світу, призер Олімпіади бойових мистецтв 2010 року в Пекині Григорій Кузьменко.

За результатами майже тригодинного поєдинку в запеклому протистоянні перемогу здобули: у ваговій категорії до 70 кг: I місце – Влад Кекух (м. Бориспіль), II місце – Андрій Бондарчук (м. Рівне), III місце – Олександр Поліщук (м. Київ); у ваговій категорії до 77 кг: I місце – Максим Кваснюк (м. Бориспіль), II місце – Руслан Сараєв (м. Бориспіль), III місце – Володимир Яценко (с. Гора); у ваговій категорії до 84 кг: I місце – Юрій Назарук (м. Київ), II місце – Назарій Терещенко (м. Київ), III місце – Олефіренко Ярослав (м. Конотоп) та Вадим Баловнєв (м. Київ).

Переможці отримували медалі, дипломи та розкладні ножі. На запитання, чому саме такий подарунок, Євген Тилко запевнив: «Боєць – це воїн, у якого повинна бути зброя. Для захисту себе, родини і державних інтересів». Водночас пан Євген висловив сподівання, що цей турнір стане традиційним саме в лютому, коли першим під час широкинської операції у 2015 році загинув Степан Криворученко – боєць «Азову».

Приємно відзначити, що під час благодійного турніру зібрали благодійних 7226 грн. Кошти передадуть родинам загиблих — «Ужа» та «Берези».

Тетяна Підгурська, кореспондент міського радіомовлення, фото автора

Share Button