Ліжка для щастя

Поки Матвій Іванович солодко спить, Єгор Іванович чекає гостей на руках у мами Юлії. Молода родина Холодьків живе у гуртожитку на вулиці Ушакова. Чоловік викладає хімію у професійному ліцеї, дружина до декретної відпустки працювала вихователькою в садочку. Після народження діток їм живеться, за словами Юлії, весело і безсонно. Труднощів Холодьки не бояться, але їх родинний бюджет часто тріщить по швах.

«Для щастя багато не треба, але іноді навіть на найнеобхідніше не вистачає. Зарплатня у чоловіка невелика, а на підробітки нині немає ні часу, ні сил. Без допомоги, яку нам надає депутат міської ради Володимир Шалімов, ми б точно не впоралися», — розповідає жінка.

Із благодійником вони познайомилися у церкві. Після служби підійшли, розповіли, що чекають двійню. І депутат погодився підтримати молоду родину.

«До пологів допомагав коштами, а після – придбав  «транспорт» для наших хлопців. Тепер ми можемо ходити на прогулянки, коли завгодно, адже візочок для малюків дуже зручний», — розповідає Юлія.

Розповідь переривається, адже у двері крихітної господи Холодьків стукають такі довгоочікувані гості від Володимира Шалімова, які пришли з подарунками – ліжечками для Матвія та Єгора.

«Нехай малеча буде здоровою і спиться їй добре», — кажуть гості.

Юлія, у свою чергу, дістає свій подарунок для Володимира Ілліча – ікону матінки Матрони Московської, адже хоче, щоб вона оберігала людину, яка стільки добра зробила для її родини.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС», фото автора

Share Button