ЗВЕРТАЙТЕСЯ! — ДОПОМОЖЕМО

До Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся учасник АТО громадянин Т. з проханням надання допомоги щодо поновлення на роботі та виплаті заборгованості по заробітній платі за час проходження військової служби по частковій мобілізації, оскільки останнього було незаконно звільнено з роботи.

Призначеному Центром адвокату видано доручення для здійснення представництва клієнта у суді. Вивчивши матеріали справи, адвокат встановив, що самостійно подана клієнтом позовна заява потребує доопрацювання, доповнив та змінив позовні вимоги, залучив до справи міськрайонний та обласний військкомати, Державне казначейство.

Позовні вимоги адвокат обгрунтував ст. 39 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» та ст. ст. 1, 21, 27 «Про оплату праці», ст. ст. 97, 115, 119, 233, 237-1  Кодексу законів про працю України, постановами КМ України  № 100 від 08.02.1995 р., № 105 від 04.03.2015 р., ст. ст. 23, 1167 ЦК України, ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду», Указом Президента України «Про часткову мобілізацію».

Рішенням Броварського міськрайонного суду Київської області позовні вимоги громадянина Т. задоволено: його поновлено на роботі, з роботодавця на користь позивача стягнено середній заробіток за час вимушеного прогулу за період мобілізації у розмірі 19403 грн 46 коп. та моральну шкоду в розмірі 3000 грн.

Проведена адвокатом Центру робота показує відповідальне відношення адвокатів за призначенням до виданих доручень та їх професіоналізм.

Нагадаємо, Броварський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводить прийом громадян за адресою м. Бровари, вул. Гагаріна, 16 (офісний центр, каб. 30) тел. (067) 320-80-89. Центр обслуговує громадян Броварського, Баришівського, Бориспільського, Згурівського, Переяслав-Хмельницького, Яготинського районівв та м. Березань. Мешканці віддалених регіонів можуть подавати звернення до територіальних управлінь юстиції в їхньому місті — після чого ці звернення направляються до Центру для розгляду питання щодо надання допомоги.

Для захисту від кримінального звинувачення — безоплатну правову допомогу на території Київської області надає Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Телефон для зв’язку — 0-800-213-103.

Share Button