РОЗВИТОК БОРИСПІЛЬЩИНИ: ПРІОРИТЕТИ ДІЯЛЬНОСТІ

З колегії у райдержадміністрації

ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ — В ЕКОНОМІКУ РАЙОНУ

Ключовою темою колегії став проект Програми соціально-економічного і культурного розвитку Бориспільського району на 2016 рік. Знайомлячи з основними теззами проекту, начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Наталія Паніна наголосила, що метою програми є зростання добробуту і підвищення якості життя населення, забезпечення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості району, реалізація інфраструктурних проектів, впровадження енергозберігаючих заходів, підвищення доходів і стандартів життя.

За словами Н. Паніної, обсяг доходів місцевих бюджетів (без трансфертів з державного бюджету) прогнозується у розмірі 120 млн 873 тис грн. Обсяг прямих іноземних інвестицій — на рівні 96,5 млн доларів, обсяг капітальних інвестицій — 1 млрд 250 млн грн.

Н. Паніна визначила перелік об’єктів, будівництво яких розпочнеться в поточному році. Це будівництво центру з продажу та обслуговування автомобілів BMW Group у с. Гора вартістю 15 млн дол, будівництво тепличного комплексу в с. Горобіївка, виставково-торговельного комплексу та багатофункціонального комплексу в с. Мартусівка. У 2016 році планується працевлаштувати 250 осіб.

Серед об’єктів, що подані на  фінансування за рахунок видатків з державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів (Державного фонду регіонального розвитку) та обласного бюджету: школа мистецтв та ремесел в с. В. Олександрівка, громадсько-розважальний комплекс с. Кийлів, капітальний ремонт будівлі інфекційного відділення Бориспільської ЦРЛ, добудова дитячого садка в с. Гнідин, будівництво  харчоблоку та актової зали в ЗОШ с. Глибоке, будівництво музею-садиби  П. Чубинського. Крім того, у 2016 році планується введення в експлуатацію 66 тис. кв. м індивідуального житла

Основними напрямами діяльності місцевої влади, відповідно до проекту Програми, є, насамперед, підвищення рівня соціальної та психологічної підтримки учасників АТО, забезпечення виплат грошової допомоги воїнам та членам їх сімей, які потрапили у складні життєві умови.

За матеріалами офіційного веб-сайту РДА (http://raybori.gov.ua/)

 

ТРУДОВА І СОЦІАЛЬНА АДАПТАЦІЯ УЧАСНИКІВ АТО

Директор міськрайонного центру зайнятості Михайло Павленко на черговому засіданні колегії РДА поінформував, що  із 247 демобілізованих учасників АТО по місту і району до центру зайнятості протягом 2015 року звернулося 18 військовослужбовців, із них сім жителів Бориспільського району. Працевлаштовано п’ять військовослужбовців, одна особа брала участь в оплачуваних громадських роботах, один із демобілізованих відкрив власну справу, скориставшись одноразовою допомогою з безробіття.

Як наголосив доповідач, військові, які пройшли випробування війною, потребують підвищеної уваги й турботи. Демобілізованим учасникам АТО пропонують вакансії робітничих професій відповідно до їхнього фаху та досвіду роботи. Наразі в базі даних Бориспільського міськрайонного центру зайнятості налічується 110 вакансій підприємств, установ та організацій. Середній розмір оплати праці, що пропонують роботодавці,  становить 2273 грн. Тому основною проблемою при працевлаштуванні названої категорії безробітних є низький рівень заробітної плати, відсутність соціального пакету, недостатня транспортна доступність. Найближчим часом спільно з військовим комісаріатом заплановано проведення міні-ярмарку вакансій.

Військовий комісар Бориспільського ОМВК Володимир Мойсеєнко запропонував сільським головам провести «круглі столи» за участі учасників АТО, місцевого населення стосовно проходження контрактної служби.

 

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО — НА РІВНІ

За інформацією начальника управління агропромислового розвитку Михайла Пензая, минулого року прийнято «Виробничу програму Бориспільського району з тваринництва на період зимівлі худоби в 2015-2016 роках».

Поголів’я великої рогатої худоби в районі становить 4860 голів. За 2015 рік вироблено 83871 ц молока. Надій на одну фуражну корову – 5356 кг. Серед передових господарств ДП «Чайка» (надій на корову сягнув 7465 кг), ТОВ «Лагуна плюс» (7282 кг)  та  ТОВ  «Білий-Цвіт» (6740 кг).

У 2015 р. до 54597 ц зросло виробництво м’яса птиці, що на 8281 ц більше, ніж минулого року. У районі вирощуванням ВРХ та виробництвом молока і м’яса займаються шість господарств: ДП «Чайка», ТОВ «Білий-Цвіт», ПРО ПГ «Києво-Печерська Лавра», ТОВ «Лагуна-плюс», ТОВ «Стара ферма», ФГ «Парубоче».

Виробництво м’яса птиці та яєць в районі сконцентроване на базі  СТОВ «Старинська птахофабрика» в с. Мирне. Станом на 1.02.2016 року поголів’я птиці в господарстві налічує 1918583 голів. За 2015 рік отримано 209742640 штук яєць та 54 597 ц м’яса. Виробничі майданчики підприємства розміщено на території сіл Мирне, Єрківці, Старе, Сошників.

 

ПЕНСІЇ ВИПЛАЧУВАЛИ ВЧАСНО

За словами заступника начальника Бориспільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Наталії Подьякової, план власних надходжень за 2015 рік виконано на 106,5 %.

Спеціалістами управління за минулий рік призначено 1250 нових пенсій та проведено 9567 перерахувань пенсійного забезпечення. Середній розмір пенсійної виплати станом на 1 січня 2016 р. становить 1795,60 грн. Затримок  з виплатою пенсій не було.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення

Share Button