У райдержадміністрації

У понеділок, 8 лютого,  на черговій апаратній нараді у райдержадміністрації керівники району, підприємств, установ, організацій та сільські голови обговорювали актуальні питання життєдіяльності району: роботу станції екстреної медичної допомоги; стан доріг державного значення загального користування та підготовку їх до експлуатації у весняний період; нові реформи та функціонування груп швидкого реагування поліції. Особливу увагу приділили стану санітарно-епідемічної ситуації у районі у зв’язку із захворюваністю на грип та ГРВІ. Вели нараду голова районної ради Владислав Байчас та перший заступник голови РДА Володимир Солдатенко.

 ГРИП ІДЕ НА СПАД

Головний санітарний лікар м. Бориспіль, Бориспільського району, м. Переяслав-Хмельницький та Переяслав-Хмельницького району Головного управління Держсанепідемслужби у Київській області Тетяна Орабіна повідомила, що з 28 січня по 3 лютого в районі та місті захворіло на грип та ГРВІ 1213 осіб, в тому числі 557дітей, що становить 45,9%. Показник захворюваності в районі на 10 тисяч населення становить 107,3% , що перевищує епідемічний поріг на 3%. Госпіталізовано за тиждень 62 особи. У районі зареєстровано один летальний випадок від двобічної пневмонії. Результати лабораторного дослідження від хворого ще не отримано. Хоча, порівняно з попереднім тижнем, спостерігається зниження захворюваності на 24,7%.

Станом на 5 лютого у навчальних закладах району відсутні 16,7% дітей.

Головний лікар Бориспільської ЦРЛ Олександр Щур поінформував, що у стаціонарних відділеннях перебуває 262 пацієнти з грипоподібними, гострими респіраторними та тяжкими гострими респіраторними інфекціями. Серед них 108 дорослих, в тому числі 10 вагітних жінок, та 154 дитини.

За словами медиків, зростання кількості госпіталізованих з діагнозом «гострі респіраторні інфекції» та їх ускладненням почалося після 15 січня, досягло максимуму 27-28 січня, а нині пішло на спад. Загалом по району за останній тиждень захворіло 1213 жителів, з них 44 – на пневмонію. Серед хворих 557 дітей.

 У РАЙОНІ ТРИ ГРУПИ ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ

Начальник Бориспільського МВ ГУ Національної поліції Роман Козьяков поінформував,  що з 2 лютого в місті та районі почали функціонувати додаткові п’ять груп швидкого реагування поліції, дві з яких у Борисполі, три – в районі. Час прибуття групи за викликом по району протягом 20 хвилин, по місту —  до 7 хвилин. Окрім груп швидкого реагування, на території обслуговування продовжують працювати дві слідчо-оперативні групи.

Р. Козьяков наголосив на тісній співпраці поліції з сільськими головами, головами садових товариств, на території яких трапляється чи не найбільше крадіжок.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення

Share Button