Бориспільські пауерліфтери на всеукраїнському помості

Кілька днів тому у містечку Коломия, що на Закарпатті, завершився чемпіонат України з пауерліфтингу серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Від міста Борисполя у змаганнях взяли участь 7 атлетів дитячо-юнацької спортивної школи під керівництвом досвідченого тренера Юрія Ликова. І виступили успішно.

Чемпіонське звання виборола учениця ЗОШ № 8 Ангеліна Кияк. Їй не було рівних серед дівчат віком до 18 років у ваговій категорії до 43 кг. Ще одна чемпіонка — знана в Україні атлетка Дар’я Шашкова впевнено перемогла у ваговій категорії до 72 кг, вкотре встановивши рекорд України серед дівчат у присіданні зі штангою з результатом 125,5 кг. У цій ваговій категорії срібну нагороду чемпіонату виборола ще одна бориспілька — старшокласниця ЗОШ № 6 Валерія Лісовська. Наша Марина Шмелькова також піднялася на другу сходинку п’єдесталу, але у ваговій категорії до 63 кг.

У командному заліку дівчата Бориспільської ДЮСШ посіли почесне третє місце серед 11 спортивних шкіл, що змагалися у першій віковій групі.

Серед юнаків у ваговій категорії до 105 кг чемпіоном України став наш Михайло Парфенюк. До того ж атлет уперше виконав норматив кандидата у майстри спорту України, встановивши два рекорди України. Інші наші учасники — Ілля Ждан та Павло Горецький у своїх вагових категоріях посіли 4 місця.

Варто наголосити, що юну Ангеліну Кияк включено до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи з класичного жиму серед дівчат.

Що стосується студентського чемпіонату, то тут знову ж таки Дар’я Шашкова (вона є студенткою Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету) святкувала перемогу. Вона безумовний лідер з пауерліфтингу серед дівчат у ваговій категорії до 72 кг. Атлетку також включено до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті світу з класичного жиму серед студентів.

Щиро радіємо успіхам наших атлетів і впевнені, що вони достойно представлять і державу, і наше місто на міжнародній спортивній арені.

Віталій Кубов

Share Button