«ФОРУМ-ТЕАТР» У БІБЛІОТЕЦІ

Наприкінці листопада в центральній бібліотеці міста відбулося театральне дійство «Форум-театр» за участі учнів ЗОШ № 1, бібліотечних працівників та відвідувачів. Організаторами виступили Київська громадська організація «Театр для діалогу» у співпраці з Бориспільською центральною бібліотекою за підтримки Програми розвитку ООН та Уряду Японії.

У веселому і цікавому творчому процесі глядачі разом із акторами знаходили відповіді на складні запитання: «Як не сваритися з батьками?», «Як уникнути приниження дитини в сім’ї?», «Як правильно будувати взаємовідносини учителів з учнями?».

До уваги присутніх представили дві ситуації: у класі, коли вчитель не дає учню відстояти свою думку, аргументуючи це всім відомими фактами, та вдома – коли мама сварить доньку, що та не забрала молодшого братика з дитячого садочка. З’ясувавши, хто саме потерпає від пригнічення у змальованих ситуаціїях а хто свідомо чи ні стає пригноблювачем, глядачам запропонували ще раз переглянути виставу. Однією з особливостей форум-театру є відсутність рекомендацій глядачам, як необхідно поводитися, адже кожна людина робить свій вибір сама, і ніхто не може їй вказувати, як слід чинити в конкретному випадку. Під час повторної постановки кожен міг зупинити хід вистави, втрутитися в неї як актор, щоб власним прикладом показати, як може змінити ситуацію на краще. Таким чином, у випадку з вчителем і учнем з’явився директор школи та трієчник з останньої парти, який заступився за однокласницю, у другому – бабуся, яка вказала мамі й на її недоліки.

Завдання «Форум-театру» полягає в тому, щоб кожен зміг знайти вихід із проблемної ситуації завдяки корисній інформації, набуття навичок із використанням досвіду інших людей та розкриттям можливостей власного емоційного інтелекту.

Інф. «ТС», фото Тетяни Підгурської

Share Button