ДРУГОГО ДНЯ ПРАЦЮВАЛИ ПЛІДНО: СТВОРИЛИ ДЕПУТАТСЬКІ КОМІСІЇ ТА ПРЕЗИДІЮ РАЙОННОЇ РАДИ

У п’ятницю, 13 листопада, продовжила свою роботу перша сесія районної ради VII скликання. Із 34 народних обранців у її роботі взяло участь 29 депутатів. Вів сесію голова райради Владислав Байчас.

Регламент роботи  ради — це фактично правила внутрішнього трудового розпорядку того колективу, в якому працюємо. Відтепер усі рішення сесій районної ради надсилатимуться депутатам на їх електронну адресу. Це було прописано і в регламенті райради, схваленому минулої п’ятниці. Цим регламент VII скликання відрізняється від регламенту VI скликання.

Спільно з керівниками фракцій було прийнято рішення про утворення 7 постійних комісій. Мінімальний їх склад – 3 депутати, максимальний – 8.

Комісію з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів очолив Микола Мороз; з питань гуманітарної сфери — Анна Ільчишина; з питань земельних відносин, комунальної власності, будівництва та архітектури – Антон Мотрич; з питань екології, природних ресурсів та благоустрою – Андрій Величенко; з питань бюджету та фінансів – Вадим Марисенко; з питань соціально-економічного та культурного розвитку — Володимир Форостянко; з питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією – Віктор Сайко.

Заступник голови районної ради Іван Недогибченко прокоментував цей розподіл так:

— Керівництво райради намагається досягти консенсусу з усіма представниками політичних сил, представлених у раді. Ми прислухалися до пропозицій керівників фракцій щодо розподілу своїх представників у комісіях. Хоча, згідно з регламентом, голова ради сам вирішує ці питання, але Владислав Михайлович прислухався до кожного з вас. Не секрет, що депутати найбільше хотіли бути членами двох комісій — з питань бюджету та фінансів та з питань земельних відносин, комунальної власності, будівництва та архітектури. Пропозиції враховано: пішли на поступки керівникам малих фракцій.

Утворено також президію Бориспільської районної ради VII скликання, куди ввійшли голова ради, його заступник, голови комісій та керівники фракцій або їх уповноважені представники.

До Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» у 2015 році було внесено зміни. Наразі депутата сільської, районної, обласної рад можна відкликати за народною ініціативою. Але оскільки депутат райради обраний за партійними списками, то процедура відкликання набагато складніша, ніж, приміром, сільського депутата. А ще кожен депутат має право мати п’ять помічників-консультантів, які працюватимуть на громадських засадах.

Віталій Гордієнко від імені однопартійців виступив із заявою про засудження політичних репресій проти українського народу під час Революції Гідності та репресій проти патріотичних партій, волонтерів та учасників повстання і пообіцяв на рівні місцевого самоврядування вжити всіх заходів для притягнення причетних до кримінальної відповідальності.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення

Share Button