РОЗМАЇТТЯ КРАСИ, ТАЛАНТУ, ГРАЦІЇ

Наша земля славиться українськими дівчатами. Їм завжди були притаманні врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість і, звичайно ж, велика шана, любов і повага до рідного краю. У цьому жителі та гості Борисполя вкотре переконалися минулого тижня, відвідавши конкурс краси та грації «Випускниця-чарівниця 2016».

На великій сцені міського будинку культури свої вміння і таланти демонстрували 8 одинадцятикласниць: ЗОШ № 1 представляла Валерія Мордовіна, НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» ім. П. Чубинського – Дарина Бубнюк, ЗОШ № 3 – Дар’я Бедій, НВК «Гімназія «Перспектива»– Юлія Зайцева, спеціалізовану школу № 5 ім. К. Могилка – Іванна Ощепкова, ЗОШ № 6 – Катерина Шелудько, ЗОШ № 7 – Катерина Телюк та ЗОШ № 8 – Наталія Мельник.

У рамках конкурсу «Випускниця-чарівниця» відбувся благодійний збір коштів на лікування 4-річної Анютки Савочкіної, хворої на лейкемію. Саме завдяки ініціативі конкурсанток зібрали бзизько тисячі гривень і передали батькам дівчинки.

За традицією, свято краси розпочалося з дефіле. Цьогоріч – в українському автентичному стилі: костюмах часів Київської Русі. Конкурс «Візитка» вразив калейдоскопом талантів учасниць.

Кожен випускник повинен визначитися зі своїм майбутнім. Учасниці вправно та креативно демонстрували глядачам та журі, ким бачать себе після школи завдяки конкурсу «Моя професія». Дійсно, цікаво було спостерігати за конкурсантками в ролі поетеси, аніматора, фітнес-тренера, режисера-постановника, медичного працівника. Присутні переконалися у великому майбутньому Валерії Мордовіної, яка мріє здобути перемогу у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова», милувалися музично-літературною постановкою Дарини Бубнюк, грали у рухливі ігри разом з юним аніматором Дар’єю Бедій. Оригінальними були виступи Юлії Зайцевої, яка закликала глядачів до здорового способу життя та Ощепкової Іванни, яка зачарувала грою на скрипці. Феєричними були виступи Катерини Телюк – актриси оригінального жанру, Наталії Мельник – майбутньої стюардеси та Катерина Шелудько – медичного працівника.

Особливим був інтелектуальний конкурс, адже дівчата демонстрували свої знання з історії рідного міста, якому 2015-го виповнилося 1000 років.

У розмаїтті краси, таланту, грації, розуму обрати найкращу було складно, однак після довгих суперечок компетентне журі визначилось, і корона «Випускниці-чарівниці-2016» увінчала голову учасниці зі школи № 6 Катерини Шелудько. Міський голова Анатолій Федорчук відзначив неповторність кожної з дівчат та вручив цінні подарунки.

До слова. Конкурс «Випускниця-чарівниця» у Борисполі проводиться вже втринадцяте та щороку набирає дедалі більшої популярності серед старшокласниць. Організаторами конкурсу є Бориспільська міська рада, управління освіти і науки Бориспільської міської ради та Будинок дитячої та юнацької творчості. Цього року до виходу на велику сцену конкурсанток готували педагоги-організатори навчальних закладів Ірина Хижна та Артем Марченко. Ведучими заходу були Ірина Тименко та Денис Панчук.

Ольга Кацан, вихованка гуртка «Слово» при БДЮТ

Share Button