…НЕ ПРОСТО ГОЛОС, ТО — ДУША

День української писемності і мови відзначають традиційно 9 листопада, починаючи з 1997 року.

Як свідчить практика, подія має місце не лише в календарі, а й у серці. Так, наприклад, кожен урок цього дня Тетяна Миколаївна Цівун починає з символічного запису в зошитах, де, окрім дати, – пояснення її вагомого місця в житті держави. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Вчитель української мови та літератури ЗОШ № 1 міста Борисполя розповіла, що діти тягнуться до таких знань, особливо ті, у кого на «носі» ЗНО. Пишуть різножанрові твори, поезії, беруть участь в конкурсах і навіть перемагають. З таким ентузіазмом самих лишень уроків буває замало, тому позакласні заходи займають вагоме місце а житті учнів. На одному з таких побувала і журналіст «ТС», де діти декламували твори, яких немає в шкільній програмі. І це заняття вкотре підтвердило: щоб описати нашу рідну мову – не вистачить слів, бо тут значно більше, ніж просто голос. Тут — душа.

 

На фото: учитель української мови та літератури Тетяна Миколаївна Цівун та її 9-А клас ЗОШ № 1 під час позакласного заходу, присвяченому Дню української писемності та мови

Share Button