Рецепт успішної реабілітації: беремо собаку…

Як відомо, собака – друг людини, який може бути не лише хорошим компаньйоном на прогулянках чи під час спільних ігор, а й чудовим лікарем для душі й тіла. Каністерапія (лікування за допомогою собак) стає дедалі популярнішим методом лікування у всьому світі.

Україна не стала винятком: нещодавно за ініціативи канадських організацій стартував проект «Друг героя», де українські та канадські тренери навчають собак бути незамінним помічниками для тих, хто цього потребує. Ініціатори проекту: організація «Янголи-охоронці України» і Ліга українок Канади, а також їх українські партнери «Союз самаритян-кінологів України».

Особливу увагу тут приділяють собакам-терапевтам, які можуть надавати психологічну підтримку ветеранам АТО та пораненим бійцям для швидшої реабілітації. 15 жовтня «собаки-лікарі» відвідали і Бориспіль, аби підтримати людей, які потрапили в непросту життєву ситуацію, – вимушених переселенців. Зустріч із «кудлатими» організував «Центр психосоціальної адаптації для переселенців».

Як розповів керівник «Союзу самаритян-кінологів України» Анатолій Трубчанінов, проект залучається і до допомоги дітям у різних дитячих закладах. Окрім цього, у планах «Друга війни» — тренування собак-поводирів, собак для допомоги людям, прикутим до інвалідних візків тощо.

У Борисполі розумні песики, на потіху дітям та їх батькам, показали справжнє циркове шоу з різноманітними трюками, виконанням команд та подоланням смуги перешкод.

Ольга Рогач, «ТС»

Share Button