ПІДКОРЮЮЧИ СТОЛИЦЮ

27 вересня в Києві відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс класичної музики та пісні в Україні. Серце столиці підкорив дитячий хор «Фантазія» (керівник – Наталія Процька), повернувшись до Борисполя з гран-прі.

Якщо визнати чесно, далеко не щодня журналісту випадає нагода стати учасником події, враховуючи її висвітлення. Викладач Бориспільської дитячої музичної школи Наталія Процька запросила мене до Національного будинку органної та камерної музики України. Саме тут 27 вересня дитячий хор «Фантазія», під її керівництвом, мав продемонструвати свої можливості на Міжнародному фестивалі-конкурсі класичної музики та пісні в Україні.

Організатор фестивалю – Всеукраїнська Громадська організація  «Талановиті діти України» за підтримки римсько-католицької парафії Св. Миколая з благословення отця Андрія. Фестиваль, спрямований на  розкриття творчого потенціалу дітей, молоді України та світу, цьогоріч вітав інструментальні ансамблі, оркестри, вокалістів, хори, художників, скульпторів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Оголошував вихід учасників на сцену фіналіст 5 сезону «Х-фактор» Артур Пісковський.

Бориспільська «Фантазія» була третьою. Понад 30 дитячих голосів під керівництвом Наталії Процької злилися воєдино, розсіюючи звук у місці, що вважається священним (до 1980 року нинішній Національний будинок органної і камерної музики був Миколаївським костьолом).

Виступи конкурсантів оцінювало журі, до складу якого ввійшли провідні спеціалісти, авторитетні фахівці у сферах музики, вокального жанру, продюсери, видатні діячі культури та мистецтв України, представники преси та телебачення, громадської діяльності.

Основну програму розбавляли зіркові гості: учасниця «Голосу країни» Дарина Степанюк та піаніст-віртуоз, якого знають у світі, – Ярослав Олійник.

За результатами більш ніж двогодинного прослуховування всіх конкурсантів, дитячий хор «Фантазія» Бориспільської дитячої музичної школи здобув гран-прі у номінації «Академічні хори». Окрім диплому міжнародного зразка, діти отримали кубок і символічні дерев’яні кулони з ясена, який слугує оберегом: символізує скромність і пісенність душі.

Такі фестивалі стимулюють дітей розкривати потенціал, тим паче, коли втілюють в реальність кроки до мети та мрії.  Приємно, що однодумців в такій делікатній справі можна знайти і у владних верхівках. Спонсором вокальної подорожі, яка підкорила столицю, виступила Бориспільська міська рада.

Свідком вокального підкорення столиці була кореспондент міського радіомовлення

Тетяна Підгурська, фото автора

Share Button