«СПОРТ ЄДНАЄ СЕРЦЯ»

Чемпіони світу відкрили Олімпійський тиждень у Кіровській школі

22 вересня в с. Кірове естафету олімпійського вогню школярі прийняли з рук дворазового переможця Кубка світу, срібного призера Всесвітньої Універсіади, рекордсмена України з легкої атлетики Руслана Дмитренка.

Учасників свята вітали багаторазовий чемпіон та рекордсмен  світу та Європи з гирьового спорту серед ветеранів, Почесний громадянин Бориспільського району Петро Базюченко, інтерконтинентальний чемпіон зі змішаних єдиноборств Володимир Солдатенко та ін. Свято організовано за підтримки Національного олімпійського комітету.

У рамках відкриття Олімпійського тижня на базі школи відбулися змагання «Спорт єднає серця». У різних спортивних конкурсах та вправах змагалося 6 команд, які представляли батьків дітей із дитсадків та учнів, вчителів школи, місцевих спортсменів. Директор Кіровської ЗОШ Лариса Кравцова наголосила: «Спорт об’єднує різних людей, допомагає зміцненню дружби та миру».

У свою чергу, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Солдатенко підкреслив, що ще в древній Греції на час проведення Олімпіади зупинялися війни: На жаль, сьогодні спорт не здатен зупинити війни. І тисячі наших героїв захищають честь країни та її цілісність не лише у спортивних змаганнях, а й на полі бою. Переконаний, що перемога буде за Україною, бо з нами правда»». В. Солдатенко  також привітав учасників змагань солодкими подарунками і вручив Кіровській школі новий ноутбук.

До слова. Минулі вихідні у Харкові відбувся Кубок Україні зі змішаних єдиноборств ММА. Там нашому земляку Володимиру Солдатенку на постійне зберігання вручили пояс Інтерконтинентального чемпіона, який він здобув та захистив у 2013-2014 роках у боях із російськими спортсменами.

Підготувала Оксана Герасименко

Share Button