ЯКІСНІ ТА НЕДОРОГІ ЛІКИ — ВІД «АПТЕКИ № 24»

Уже протягом 16 років третьої суботи вересня в Україні святкують День фармацевтичного працівника, адже фармацевтична галузь є однією з найбільш соціально значущих.

Важливу соціальну функцію на Бориспільщині відіграє комунальне підприємство «Бориспільська центральна аптека № 24» — одне з підприємств, яке забезпечує населення міста та району якісними й відносно недорогими ліками.

Діяльність комунального підприємства багато в чому відмінна від приватних аптек. Адже саме через неї бюджетні установи отримують необхідні ліки, тут безоплатно відпускають препарати пільговим категоріям населення.

Комунальному підприємству, незважаючи на всі негаразди на шляху його розвитку, вдалося зберегти, а на сьогодні й відновити на новому якісному рівні унікальний вид діяльності, зберігши багатолітні традиції виготовлення ліків за індивідуальними прописами лікарів. Зокрема, й такі високоефективні, практично ексклюзивні препарати, які не можуть вироблятися великими партіями в заводських умовах через свою багатокомпонентність та обмеження терміну придатності.

Починаючи з 2011 року, в КП «Бориспільська ЦА № 24» проходять практику, стажування та інтернатуру студенти з багатьох медичних навчальних закладів України. Налагоджено тісну співпрацю з Національною медичною академією післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика.

Аптека є науково-практичною базою кафедри фармацевтичної технології і біофармації вищезазначеної Академії. Науковці на базі комунальної аптеки проводять дослідження з удосконалення існуючих ліків і розробки нових. Фахівці комунального підприємства спільно з ними нині готують до друку рецептурний довідник екстемпоральної рецептури, що стане в нагоді для практикуючих лікарів та студентів, які проходять виробничу практику й інтернатуру на базі комунального підприємства. Ініціатива такого видання, як і інші досягнення, належить його директору Олені Хомич.

Комунальне підприємство є госпрозрахунковим, кошти на всі потреби аптека заробляє сама й 50% чистого прибутку перераховує до бюджету міста. До його складу входять 23 структурні підрозділи, що розташовані в місті та районі, з них 13 аптек і 10 аптечних пунктів. На сьогодні на підприємстві працює майже 80 осіб, з них понад 60 фармспеціалістів.

Незважаючи на конкуренцію, комунальне підприємство і надалі розвивається, і все це завдяки дружному, високопрофесійному колективу, щоденній наполегливій праці всіх працівників, фаховому досвіду та знанням його керівника.

Так, у 2014 році оргкомітетом Національного бізнес-рейтингу в Україні оцінено працю всього колективу КП «Бориспільська ЦА № 24». Національний бізнес-рейтинг, побудований виключно на офіційних даних Державних органів статистики України, який упродовж багатьох років ранжирує понад 300000 підприємств України всіх форм власності за чотирма критеріями: обсяг реалізованої продукції; чистий прибуток; заробітна плата; продуктивність праці. КП «Бориспільська ЦА № 24» у КВЕД 47.73 «Роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах» зайняло: третє місце в Україні за сумою місць чотирьох номінацій фінансово-господарської діяльності; перше місце в Київській області за сумою місць чотирьох номінацій фінансово-господарської діяльності і отримали статус «Комунальне підприємство року 2014».

У 2015 році підприємство за підсумковими результатами фінансово-економічного рейтингу підприємств сфери охорони здоров’я України, що проводився Союзом національних бізнес-рейтингів, КП «Бориспільська ЦА № 24» вибороло третє місце серед підприємств України та друге — серед підприємств Київської області й отримало почесне звання «Гордість медицини».

Share Button