Взимку хворі хрумкотітимуть солоними огірками і смакуватимуть абрикосовим компотом
У районній лікарні на кухні гаряча пора. Окрім того, що всіх хворих потрібно нагодувати, так ще й про заготовки на зиму подбати. Цього літа працівниці кухні закрили вже не одну сотню банок – огірки, абрикоси, навіть грушки.
«Готуємось до зими і консервуємо все, що є у нашому садку, – абрикоси, сливи, груші та яблука. А зараз ось огірки солимо», — розповідає працівниця кухні Ганна Волошина.
За її словами, рецепт дуже простий: на відро води вони беруть 700-750 грамів солі, у банки з огірками кладуть часник, хрін та кріп, а потім заливають розсолом.
Взимку соління використовуватимуть для приготування розсольників, а також подаватимуть до каш.
Овочі на лікарняну кухню підвозять фермери. Кожен ділиться, чим може. Огірки привезли з Дударкова, а звідки приїдуть помідори та капуста —покаже час.
Тоня ТУМАНОВА, «ТС», фото автора
НА ФОТО: Заготовки на зиму. Працівниці лікарняної кухні (злыва направо): Світлана Геогієва, Ганна Волошина та Світлана Лісовська