В Україні здорожчали овочі «борщового набору, ціни на цукор та борошно впали

За даними моніторингу цін соціально значущих товарів Мінекономрозвитку, протягом тижня зросла ціна на овочі «борщового набору» та курятини, а от цукор, олія та борошно навпаки подешевшали.

Так, станом на 20 квітня 2015 року середні ціни в Україні на овочі «борщового набору» дещо зросли, порівняно з 10 квітнем 2015 року.

Згідно з даними моніторингу, протягом тижня зросли середні ціни на капусту — на 20,6% — до 8,91 грн/кг, моркву — на 22,2% — до 8,53 грн/кг, буряк — на 15% — до 5,74 грн/кг та цибулю ріпчасту — на 6,7% — до 6,03 грн/кг.

Водночас у нашій країні середня вартість картоплі станом на 20 квітня, порівняно до 10 квітня, навпаки знизилась на 2,9% — до 4 грн/кг.

 

Курятина протягом тижня подорожчала на 2,5%

Крім того, протягом тижня середні ціни в Україні на птицю (тушки курячі) збільшилися на 2,5% – до 36 грн/кг.

Згідно з даними моніторингу, також зросла середня вартість свинини за цей період – на 0,9% — до 67,08 грн/кг та сало – на 0,2% — до 36,56 грн/кг.

При цьому середня ціна на яловичину залишилася на попередньому рівні – 78,5 грн/кг.

 

Ціна на цукор знизилась на 2%

Незважаючи на здорожчання овочів та м’яса, середні ціни в Україні на цукор зменшилися на 2%. Згідно з даними моніторингу, протягом 10 днів середня вартість цукру впала до 11,44 грн/кг.

Також за цей період зменшилася ціна на соняшникову олію – на 0,1% – до 29,96 грн/кг, крупи гречані – на 1,1% – до 21,09 грн/кг, макаронні вироби – на 0,6% – до 11,66 грн/кг.

Крім того, вартість борошна пшеничного вищого гатунку зменшилася на 1,4% – до 10,8 грн/кг.

Інф. «ТС»

Share Button