Про дрон для аеророзвідки і вітання журналістам: чим військовий Сергій Оксамит переймався у відпустці

– Чекаймо в гості військового, – попередила нас колега і додала: – Сергій Оксамит прийшов у відпустку, обіцяв зайти, підтримати колектив.

Сергій і Максим Оксамити

Сергій «Бархат» Оксамит – військовослужбовець 165 окремого батальйону в/ч А7331, на службі з перших днів війни. Нині захищає країну на північних рубежах. Про нього «ТС» писала у № 32 від 14 жовтня 2022 року та № 12 від 7 квітня 2023 року.

Що таке відпустка у військових, знають, певно, лише вони самі та їхні родини: за десяток коротких днів треба встигнути і справи всі владнати, і прохання побратимів виконати, й увагу рідним приділити. Тому часу на все і не вистачило.

Та все ж слова свого військовий дотримав: у понеділок до редакції завітав Максим (середній з трьох братів у родині Оксамитів) з вітанням від Сергія і солодким подарунком. З Максимом ми також знайомі – він інспектор зв’язків з громадськістю Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області.

Уже з порога Максим з гордістю почав розповідати про старшого брата, який в суботу вже відбув на місце дислокації, про такий потрібний для аеророзвідки дрон, який вдалося придбати на зібрані у банку кошти і який під час випробування добряче налякав сусідів. І вітання від Сергія не забував передати – щоб журналісти трималися і не пасували перед труднощами, і про надзвичайний рівень пожежної небезпеки на Київщині розповісти. У відповідь ми подякували Сергію і всім воїнам за наші відносно мирні ранки тут, у Борисполі, ми душею і серцем з вами й нехай береже вас Бог. А Максиму спасибі за нелегку службу в тилу. Упевнені, усе буде добре, все буде Україна! Разом вистоїмо!

Share Button