Малостарицький сільський клуб – місце, де гуртуються люди

Завдяки тому, що в Малій Стариці Кучаківського старостинського округу в досить доброму стані збережено сільський клуб й життя в нього вдихають учасники ансамблю «Зоряниця», жителям села від того й живеться веселіше.

Певно, неабияка заслуга в цьому завідуючої клубом Наталії Цятківської, яка заряджає своєю енергією все довкола, та старости Кучаківського старостинського округу Володимира Дегтяра, який залучає для реалізації добрих справ для жителів села партнерів та благодійників.

Родзинка клубу – ансамбль «Зоряниця», який цього року відзначатиме десятиріччя своєї діяльності. В його складі семеро учасників, віком від 35 до 60 років. Жінки закохані в мистецтво і своїм захопленням готові ділитися з односельцями. По кілька разів на тиждень, полишаючи домашні справи та турботи, вони збираються в клубі на репетиції. У їхньому репертуарі різножанрові композиції, з якими вони виїздили на концерти в різні населені пункти Бориспільської громади. А нещодавно завдяки благодійникам та меценатам учасники ансамблю для своїх виступів отримали новеньку акустичну апаратуру та техніку для відеозйомок.

– Завдяки місцевим підприємцям та господарствам нам цього року вдалося оновити техніку, яку ми використовуємо на концертах, – розповідає завідуюча клубом Наталія Цятківська. – Ми щиро дякуємо всім благодійникам, які зацікавлені в розвитку культури в нашому селі та готові інвестувати в це власні ресурси. Зокрема, у співпраці з ТОВ «МХП-Агро-С» та Благодійним фондом «МХП – Громаді» ми придбали акустичну систему, у співпраці з місцевим фермером Віталієм Єременком – ноутбук, відеокамеру та обладнання для неї, а ще мікрофонні стійки. Також ми дуже вдячні нашому старості – Володимиру Дегтяру, – який підтримує всі наші ініціативи та допомагає втілювати їх у життя.

Випробували обнови учасники ансамблю на мітингу-реквіємі, присвяченому до Дня пам’яті та примирення.

За словами старости Кучаківського старостинського округу Володимира Дегтяра, попри те, що Мала Стариця, один з найменших населених пунктів в окрузі, завдяки таким ентузіастам, потенціал його великий.

– Старостинський округ охоплює п’ять населених пунктів. Впродовж цього року у співпраці з адміністрацією Бориспільської громади в межах запровадженого проєкту «Рік благоустрою» нам вдалося в кожному з них провести роботу по озелененню та благоустрою громадських місць та сільських кладовищ, встановити знаки на в’їздах в населені пункти, розпочати роботи з облаштування вуличного освітлення. Також є домовленість про ремонт доріг загального користування місцевого значення, які проходять територією округу, – зауважує Володимир Володимирович. – Окремий напрямок – це розвиток культури та спорту в населених пунктах. І тут велику участь в цьому процесі відіграють ініціативи з боку жителів громад. Приміром, у Малій Стариці, такими ентузіастами справи є завідуюча клубом та завідуюча сільською бібліотекою. Завдяки їхній наполегливості та підтримці з боку благодійників і меценатів нам в клубі цього року вдалося оновити матеріально-технічну базу. Ми дякуємо всім благодійникам та меценатам, які підтримують ініціативи та прагнення жителів наших громад попри труднощі та випробування розвиватися та працювати.

До слова, учасники «Зоряниці» вже готуються радувати односельців оновленим репертуаром до свого ювілею.

Фото: Акустична система для учасників «Зоряниці» від «МХП-Агро-С» та БФ «МХП – Громаді»

Share Button