«Польоти цивільної авіації відновлять, щойно дозволятиме безпекова ситуація»

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури продовжує працювати над тим, аби максимально швидко відновити польоти цивільної авіації, але виключно після того, як це дозволятиме безпекова ситуація. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«Польоти цивільної авіації будуть відновлені, щойно дозволятиме безпекова ситуація. Весь воєнний рік ми працювали і продовжуємо працювати над тим, щоб максимально швидко запуститися, як тільки це стане можливо. Системно працюємо над трьома пріоритетами: збереження висококваліфікованого авіаційного персоналу, утримання авіаінфраструктури в належному стані та дерегуляція галузі в рамках започаткованої раніше реформи», – зазначив він.

Кубраков наголосив, що наразі фінансово галузь підтримує спільний з Євроконтролем Аеронавігаційний Фонд солідарності. Його ресурси використовуються насамперед на підтримку інфраструктурної, операційної та професійної складових аеронавігаційної системи та професійну підготовку і підтримання кваліфікації/компетенції операційного (диспетчерського) персоналу.

«Вже сьогодні зайшов новий транш від партнерів. Підставою для виділення коштів стало завершення оцінки витрат Украероруху та отримання позитивного звіту від зовнішніх аудиторів – компанії Ernst&Young. Проведення оцінки та аудиту – умова для впровадження Фонду солідарності відповідно до угоди між Україною та Євроконтролем», – додав міністр.

Share Button