Боженка та Суліму відкликають, а Гаспарян іде за власним бажанням

Політичний сезон 2023 року в Борисполі обіцяє бути цікавим. Депутатський склад змінюється «не щоднини, а щогодини». Вже відбулася «заміна» політичних гравців у складі «Батьківщини». На черзі «ЄС» та «Голос».

«Батьківщина»

Спершу «кадрові зміни» відбулися в «Батьківщині». На початку лютого стало відомо, що четверо депутатів – Андрій Трикоз, Тамара Трикоз, Катерина Вовкотруб та Олександр Цуканов – вирішили скласти мандати. Що цікаво – невдовзі політична сила заявила про їх відкликання. І вже на початку березня вакантні місця в депутатських лавах «Батьківщини» поповнили Максим Коновалов, Микола Нощенко, Руслан Московка та Ігор Проневич.

«Європейська Солідарність»

20 березня Київська територіальна організація Політичної партії «Європейська Солідарність» провела конференцію та звернулася до з’їзду партії щодо відкликання депутатів Бориспільської міської ради Дмитра Суліми та Євгенія Боженка.

Доповідачем із цього питання виступав голова фракції «ЄС» у Бориспільській міськраді Андрій Гануш. Він повідомив, що фракція виключила цих двох депутатів зі свого складу ще у січні 2022-го.

«Після обговорення присутні делегати підтримали звернення щодо відкликання депутатів Бориспільської міської ради Дмитра Суліми та Євгенія Боженка. Названі депутати були запрошені на конференцію, але вони проігнорували засідання», – повідомили в «ЄС».

Водночас депутат Євгеній Боженко запевнив, що на конференцію його не запрошували та розповів про свої подальші дії.

«…в авральному порядку була заявлена і зібрана ще одна, вже правильна, партійна конференція. Були завезені спеціальні депутати з похмурими та трішки втомленими обличчями, виставлені декорації (частину, судячи з фото, трохи пошкодили при пересуванні) та видали секретарю цілий аркуш паперу.

Але нас знову не запросили )

Вони, звісно, написали, що ми самі не з’явилися, але ж документи… вони таки документи…

Дуже дивно, що у третини людей на світлинах є мій номер телефону, а в секретаря конференції Алли Шкуро їх є вже два (хоча вона з п’ятниці не бере слухавку з жодного) – і всі ці люди так і не змогли мене знайти і запросити на конференцію. Ну то таке. З цим спробуємо розібратися. Бо трішки сумно, що люди, які претендують на право керувати розвитком громади, не здябні без факапів відкликати двох своїх депутатів.

Що далі? Всеукраїнська конференція, де все, що вони понаписували, завізують лівою рукою і ТВК. Якщо ж ТВК не помітить порушень і підтасовок, то тоді тільки найгуманніший суд )) Але це вже трішки з області фентезі».

«Голос»

Того ж дня, 20 березня, депутатка від «Голосу» Анастасія Гаспарян повідомила на своїй сторінці у Facebook, що за власним бажанням складає повноваження.

«Ваш ГОЛОС у міській раді був, є і лишається, не дивлячись ні на що! Вперше в житті формулювання «за власним бажанням» далося мені невимовно тяжко. Бо я знаю, що за мною стоять люди, які чекають моєї підтримки. Ви чудово знаєте, що я завжди з вами і ніколи не лишаюсь осторонь будь-яких питань та проблем! Я щаслива, що встигла зробити немало за цей не очікувано короткий період! І я засмучена, що не встигла зробити все, що планувала. Адже всі ми мали зовсім інші плани ще до повномасштабного вторгнення. У мене лишається моя потужна команда! І місце моє в депутатському корпусі не буде вакантним, адже займе його освічена, мудра та сильна морально і фізично людина! Я впевнена, що тепер підтримки буде ще більше! Щиро дякую всім, хто пройшов зі мною цей шлях! І невимовно щиро вдячна всім, хто продовжує крокувати зі мною поруч далі!» – написала Гаспарян.

Інф. «ТС»

Share Button