АВТОБУС, ПОЖЕЖНИЙ АВТОМОБІЛЬ ТА ЛЕГКОВЕ АВТО: ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА З АВСТРІЇ ПРИБУЛА ДО ПУНКТУ ПРИЗНАЧЕННЯ

За сприяння Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Австрія Василя Химинця та завдяки оперативній роботі співробітника посольства Юрія Будніченка, логістичній підтримці волонтера-підприємця Романа Коніжая Золочівська громада отримала небачену раніше гуманітарну допомогу від західних партнерів. Про це повідомив виконавчий комітет сільської ради у фейсбуці.

«На благодійні кошти небайдужих до долі України австрійців були придбані та передані на потреби нашої громади великий автобус MAN (51 пасажирське місце), пожежний автомобіль MERCEDES-BENZ, оснащений пожежно-технічним обладнанням, та легковий автомобіль Nissan Qashqai, – йдеться у дописі. – А щоб максимально підтримати українців, наші австрійські друзі завантажили автомобілі подарунками. Вони передали ліжка та ковдри для облаштування у навчальних закладах громади укриттів. А ще іграшки, аптечки, продукти тривалого зберігання для формування мінімального матеріального резерву в них. Серед вантажу також є харчові продукти, товари домашнього вжитку та засоби гігієни, призначені для соціально незахищених верств населення, які проживають на території Золочівської громади і потребують допомоги.

Медичні заклади нашої громади отримали нове сучасне обладнання – два дороговартісні електрокардіографи SCHILLER та витратні матеріали для них».

Вказується, що на знак вдячності та поваги представники громади вручили благодійникам (зустріч відбулася на українсько-угорському кордоні) смачний коровай, випечений гнідинською господинею Анною Семенко, та натуральні лляні скатертини українського виробника. Окрім цього, презентували картини із зображенням відомої української поштової марки, що має найоригінальніший формат у світі. Ці картини написала художниця Алла Літвіненко з Хмельницького, яка свої роботи перетворює в донати для ЗСУ.

Золочівський сільський голова Олександр Лазаренко від імені громади висловив вдячність австрійцям за неймовірну підтримку в тяжкі для українців часи та вручив подяки бургомістру міста Лаксенбург пану Давіду Берлу та бургомістру міста Вінер Найдорф пану Герберту Яншці: за вагому особисту гуманітарну допомогу жителям Золочівської громади під час визвольної війни проти російських загарбників».

У виконавчому комітеті від імені жителів громади подякували чоловікам за допомогу у перевезенні автомобілів із-за кордону до місця призначення, а також команді водіїв у складі Олександра Блудіна, Віктора Білойвана, Віктора Босого, Юрія Кравченка та Віталія Давидюка на чолі з Олександром Лазаренком, які доставили гуманітарну допомогу в громаду швидко і без проблем.

Share Button