Компанія МХП увійшла до рейтингу ТОП 25 роботодавців, відкритих для молодих талантів до 25 років

Результати рейтингу було оголошено під час щорічного форуму для HR-спеціалістів HR-POINT 2023. Журі рейтингу, до якого входять експерти HR-галузі, високо оцінили зусилля команди МХП у наданні молоді можливостей для навчання, розвитку, працевлаштування та кар’єрного зростання.

МХП як великий роботодавець зацікавлений у стратегічному розвитку кадрового потенціалу і на локальному, і на національному рівнях. Компанія щороку інвестує ресурси у навчання молодих спеціалістів. Одним із напрямів діяльності в цьому контексті є програма МХП з дуального навчання, яка поєднує теоретичне навчання студентів у закладах освіти із навчанням на робочих місцях.

Дуальна освіта адаптує студентів до умов бізнесу, при цьому дає змогу комбінувати навчання в університеті та безпосередньо роботу в обраній сфері. Керівниця відділу професійного навчання МХП Олена Азєєва зазначає, що завдяки дуальній формі навчання пришвидшується процес засвоєння студентами теоретичних знань, які необхідні для професійного зростання.

Влітку минулого року студенти Черкаського Національного університету імені Богдана Хмельницького завітали на екскурсію до СТОВ «Старинська птахофабрика», але після отриманих вражень залишилися на місячне стажування.

За результатами стажування двоє студентів Ігор Лялька та Данило Хоменко вирішили й далі працювати за напрямом автоматизованих систем керування виробництва. З вересня 2022 року обидва студенти успішно прийняті за програмою дуальної освіти. Данило працює на СТОВ «Старинська птахофабрика», Ігор — на ДП «Птахофабрика «Перемога Нова».

Данило зізнається, що робота на «Старинській птахофабриці» – це новий унікальний досвід, який неможливо збагнути, коли ти просто вчишся в університеті.

Підприємства компанії в різних регіонах України систематично взаємодіють з навчальними закладами з метою пошуку та реалізації найефективніших форматів співпраці. Станом на початок 2023 року МХП співпрацює з 19 навчальними закладами, зокрема у Київській, Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській та інших областях. До програм дуальної форми здобуття освіти МХП долучаються сотні студентів, які беруть участь у десятках активностей, зокрема, онлайн та офлайн зустрічах, воркшопах, семінарах, виробничих екскурсіях.

Наразі програма діє на підприємствах ТОВ «Вінницька птахофабрика», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ПрАТ «Оріль-Лідер» та СТОВ «Старинська птахофабрика». Це також є плюсом для студентів, оскільки вони можуть обирати те місце роботи, яке було б для них територіально зручнішим.

«З третього-четвертого курсів студенти можуть працювати, засвоювати всі виробничі процеси, адаптуватися до життя в колективі, набувати певних трудових та соціальних навичок. Таких працівників набагато легше вводити в курс справи», — зазначає старший бізнес-партнер із персоналу Світлана Сватовська.

За підсумками проходження програми учасники отримують можливість працевлаштування на підприємства, які є частиною однієї з найбільших і найсучасніших компаній країни.

Катерина ЯРЕМЕНКО

Share Button