Світло-сірі зони графіку наразі найшвидше означають відключення – Yasno

16 січня на Київ було виділено лише 974 МВт електроенергії з необхідних 1600. Про це у Facebook повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

«Ішли на межі графіка, відключали в усіх сірих зонах. Ситуація продовжує бути складною і обмеження зараз – це єдина можливість не зробити все ще гірше», – наголосив Коваленко.

Він зазначив, що наразі спостерігається значний дефіцит в генерації електроенергії – зокрема, через те, що ЗАЕС не віддає електроенергію в мережу, і цей брак компенсувати неможливо.

Крім того, пошкоджені ТЕС, які зазвичай використовується для швидкого балансування генерації та споживання. Через це намагаються використовувати гідроелектростанції, які теж потребують часу на відновлення.

«І світло-сірі зони графіку зараз найшвидше означають відключення», – підсумував Коваленко. 

А ТИМ ЧАСОМ…

У Києві та області відбуваються екстрені відключення світла

17 січня у Києві та Київській області відбуваються екстрені відключення електроенергії, стабілізаційні графіки наразі не діють. Про це повідомляє ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Як повідомлялося, енергетична інфраструктура відновлюється після 12-го ракетного удару росії, тривають ремонтні роботи на всіх пошкоджених обстрілами об’єктах.

Share Button