Загадали Перемогу, а ще берегти українських військових та принести світло і тепло у кожен дім: кому дісталась перемога на конкурсі малюнка до дня святого Миколая

День Святого Миколая – особливе свято для редакції «Трудова слава», адже саме у цей час ми підбиваємо підсумки конкурсу дитячого малюнка та вручаємо нагороди.

Завдяки нашій чудовій колезі Тетяні Підгурській та СТОВ «Старинська птахофабрика» цього року, попри війну, відсутність світла та багато інших негараздів, нам вдалося влаштувати напрочуд гарне свято. А завдяки нашим талановитим учасникам – знову повірити в диво.

Та про все детальніше.

За перемогу змагались учасники від 5-ти до 16 років. Діти працювали над темами: «Святий Миколаю, я бажаю…», «Миколаю Перемоги загадаю» та «Святий Миколай, Бориспіль оберігай» – і принесли до редакції понад 50 робіт.

Обирати, як завжди, було надзвичайно складно, адже за кожним малюнком своя неперевершена історія. Після палких обговорень, до яких долучився навіть чоловік Тетяни Підгурської Джон, який є військовим США, обрали кращих із кращих.

У день нагородження редакція «ТС», як і більша частина Борисполя, залишилась без світла. Проте немає такої темряви, яку не здолають дитячі посмішки!

Нам навіть вдалося почути вітання із США. «Привіт!» – пролунало від офіцера США.

«Джон радий, що у роботах було дуже багато патріотизму, така шалена підтримка України та української армії», – переклала Таня слова Джона, який продовжив своє звернення до учасників англійською.

Чимало теплих слів для маленьких художників знайшлось і в наших партнерів СТОВ «Старинська птахофабрика», яку представили бізнес-партнер з комунікацій Сергій Стрільчук та Катерина Яременко.

«Дивлячись на дітей, старше покоління може бути впевнене, що у нас підростає талановита і патріотична молодь. На жаль, вони живуть у час війни, але ми також бачимо, що ці діти не втрачають надію, вірять у себе, нашу Батьківщину та ЗСУ. Їхні малюнки це підтверджують», — наголосив С. Стрільчук.

Офіційна частина була дуже короткою, адже всі з нетерпінням чекали на оголошення переможців і вручення подарунків, які дбайливо обирали помічники Святого в Україні та Сполучених Штатах.

Першими оголосили переможців наші партнери. Нагороди від СТОВ «Старинська птахофабрика» отримали: Марія Ільїна, Вероніка Покидко, Валерія Євстратенко, Аліса Заєць та Кароліна Затишна.

Грошові премії від родини Тетяни Підгурської отримали: Валерія Євстратенко, Вероніка Покидко, Кароліна Затишна та Іра Василенко. Ще 12 учасників були відзначені подарунками.

А присутні почули безліч цікавих історій про створення робіт – вкотре загадали Перемогу, просили Миколая, аби оберігав наших воїнів від ворожих куль, а ще щоб приніс світло і тепло у кожен дім.

«На жаль, до нас прийшла війна, але треба вірити у Перемогу та продовжувати малювати», – сказала одна з учасниць Марія Ільїна.

А Тетяна Підгурська закликала не ховати далеко олівці, бо хоч їй удома скоро знадобиться ще одна стіна для малюнків, але вона вже подумує про новий конкурс, а ще виставку робіт юних бориспільських художників у США.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС», фото Марини ГРИЦЮК

Share Button