Без світла – 80% Київщини, Укренерго застосовує екстрені відключення

Без електрики зараз 80% Київської області, найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах. Про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

“Ситуація з електропостачанням залишається критичною. Після нещодавніх атак дронами та ракетами відновлення електропостачання триває. Наголошу, що з кожним ворожим обстрілом складність та тривалість ремонтних робіт зростає. Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики. Без світла перебуває 80% регіону. Найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах. Це більше 30 громад”, – написав Кулеба.

Він зазначив, що пріоритетними для електропостачання є об’єкти критичної інфраструктури – лікарні, об’єкти тепло- та водопостачання.

Очільник КОВА повідомив, що в координації з “Укренерго” та ДТЕК у регіоні докладають всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки вимкнень.

“Будемо оперативно інформувати про хід відновлювальних робіт. Прошу з розумінням ставитися до ситуації. російським загарбникам не вдасться зламати нашу стійкість. Вистоїмо перед викликами та неодмінно переможемо”, – додав Кулеба.

Як повідомлялося, у ніч на 19 грудня росія здійснила чергову масовану атаку дронами-камікадзе. Повітряні сили збили 30 дронів із запущених 35.

Share Button