Наслідки масованих ракетних ударів: що у Борисполі зі світлом, водою та теплом

Бориспіль після масованих ракетних ударів рашистів майже повністю залишився без світла. Як подають воду і тепло, чи працюють медичні та освітні заклади, а також де можна зігрітись та зарядити телефон – розповів міський голова Володимир Борисенко.

ТЕПЛО

Тепло подається за рахунок генерації дизельгенераторів, які встановлені на теплопунктах. На два теплопункти – один генератор, тому тепло подаватиметься почергово.

На вулиці Момома стався порив, тож не всі будинки мікрорайону Моноліт будуть заживлені одразу. Проте служби працюють – порив знайдуть і ліквідують.

СВІТЛО

Світло дали о 3-ій годині ночі і лише для 20% міста. Заживили деякі котельні, вузли водозабору – набрали води, але не працюють КНС. Тож вода у місті подаватиметься за графіком – з 06.00 до 09.00 та з 18.00 до 21.00.

ОСВІТА

Заклади освіти працюють у звичайному режимі – у дитсадках діють чергові групи, а школи проводять заняття офлайн.

МЕДИЦИНА

Лікарня працює, амбулаторії первинки також працюють, але деякі лише до 15.00. У повному штатному режимі працюють амбулаторії на Гудзя та на Розвилці.

Якщо є перебої зі зв’язком, то можна звертатись на стаціонарний телефон 6-10-50. Також телефонувати на номер 112.

«ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ»

Учора ввечері та вночі працювали «Пункти незламності» (ПН) – кінотеатр «Європа» і приміщення ДСНС, а також на тенісних кортах. ПН працюватимуть і надалі у цілодобовому режимі.

Загалом у Бориспільській ОТГ планують розгорнути 21 «Пункт незламності» у разі критичної ситуації. Наразі ситуація контрольована, тому працюють лише три. Проте ще 5 пунктів готові розгорнути будь-якої миті.

Решту відкриють протягом 24 годин, коли президент оголосить час «Ч». Дуже багато заправок працюють на генераторах і впускатимуть людей зігрітися і зарядити телефон.

Окрім того, за словами Борисенка, «після 16.00 можна йти на світло та звук генератора з упевненістю, що там можна купити продукти або зігрітися і зарядити телефон».

«Я знаю, що це – незручності, але ми готові терпіти будь-які незручності, щоб прогнати клятого сусіда з України», – резюмував міський голова.

Share Button