Жителів Київщини закликали готуватися до тривалої відсутності електрики

Очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба закликав жителів Київщини підготуватися до тривалої відсутності електрики. Про це він написав у Телеграмі.

«Через масовані обстріли в області є пошкодження енергетичної інфраструктури. Без світла залишилася частина Київського регіону. Енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків. Також в регіоні вводяться екстрені відключення електроенергії! Підготуйтесь до тривалої відсутності електрики», – зазначив очільник КОВА.

Він додав, що попередньо є один постраждалий. Також є руйнування приватних будівель.

Кулеба закликав економно використовувати електроенергію усім, до кого не застосовуються відключення світла.

Як повідомлялося, у Київській області вранці 31 жовтня спрацювала система протиповітряної оборони.

Згодом стало відомо, що на Київщині внаслідок ракетної атаки є влучання в одній із громад.

А ТИМ ЧАСОМ…

Заклики економити електроенергію будуть актуальними весь опалювальний сезон – Укренерго

Через ураження, які росіяни завдали енергосистемі України, заклики до економії електроенергії будуть актуальними весь опалювальний сезон. Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Заощадження електроенергії буде актуальним закликом увесь опалювальний сезон. Наша енергосистема, на превеликий жаль, зараз поранена, якщо порівнювати із живим організмом», – зазначив він.

Кудрицький підкреслив, що через російські масовані обстріли пошкоджені об’єкти енергетики, на відновлення яких потрібен час.

Він також повідомив, що Україна може імпортувати до 500 МВт електроенергії. Крім того, зараз ведуться переговори про збільшення цієї потужності.

Стосовно графіків відключень споживачів, очільник Укренерго повідомив, що при нових масованих обстрілах можливі аварійні відключення тривалістю понад 4 години.

Share Button