В Україні дозволили COVID-щеплення дітей від 5 років та другий «бустер» для всіх охочих

Міністерство охорони здоров’я своїм наказом дозволило робити другу бустерну дозу всім охочим, а також вакцинувати від коронавірусу дітей віком 5-11 років. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін .

Вказується, що друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Водночас, згідно із наказом, бустер буде доступний за 5 місяців після завершення базового курсу щеплень.

При цьому відомство зауважує, що було затверджено нові схеми вакцинації, згідно з якими вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин, зокрема, Comirnaty чи Moderna. Діти віком 5-11 років зможуть отримати щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty (Pfizer) за згоди батьків або опікунів. Раніше, підкреслює МОЗ, була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років.

Міністерство інформує, що наразі в Україні доступно майже 5 млн вакцини CoronaVac, близько 400 тисяч доз вакцини Pfizer та 30 тисяч вакцини Janssen.

Share Button