ДСНС: в Україні потрібно розмінувати 185 тисяч квадратних кілометрів

Площа території в різних регіонах України, яка потребує очищення від вибухонебезпечних предметів, становить 185 тисяч квадратних кілометрів. Про це повідомив начальник управління піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Олег Бондар.

Він нагадав, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну майже половина території нашої держави потенційно була забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами (ВНП).

За його словами, ситуація ускладнюється постійними обстрілами з боку росії низки областей нашої країни. Значну проблему також становить забруднення мінами та ВНП річок, водойм, водосховищ, зокрема прибережних акваторій Азовського і Чорного морів. ВНП можуть бути забруднені приблизно 19 тис. кв. км акваторій України.

Бондар поінформував, що загалом з початку повномасштабної війни було обстежено територію площею майже 70 тис. гектарів та виявлено більш ніж 192 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі понад 2100 авіабомб.

Під час розмінування Київської, Чернігівської і Сумської областей рятувальники очистили від мін і боєприпасів 447 населених пунктів.

Share Button