В Ірпені відкрили модульне містечко «Дубки» – житло отримають сотні людей

У Ірпені ще 352 мешканці цього населеного пункту, які втратили дах над головою через вторгнення рф, отримають затишне і комфортне тимчасове житло у рідному місті – розпочало свою роботу модульне містечко «Дубки». Про це у Телеграмі поінформував міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

За словами мера міста, Ірпінь безкоштовно отримав модульні конструкції від уряду Польщі за домовленостями з Міністерством розвитку громад та територій України.

«А от до облаштування благоустрою, створення комфортного затишного простору для наших ірпінців долучилося дуже багато людей, зокрема і благодійників, яким я дуже-дуже дякую», – зазначив чиновник.

За даними очільника Ірпеня, це модульне містечко складається із 88 чотиримісних житлових модулів, 55 із них – вже заселені.

«У них облаштувалися сім’ї наших медиків, освітян та військовослужбовців, які залишилися без житла. Також на території містечка є бібліотека, невеликий спортзал, дитяча ігрова кімната, кімната для відпочинку та зона для прання і прасування», – уточнив він.

При цьому посадовець поінформував, що мешканцям «Дубків» не доведеться самим куховарити, бо для них готуватиме смачні гарячі страви команда World Central Kitchen, якій він висловив за це вдячність.

У свою чергу Маркушин поінформував, що влада вже почала роботи над облаштуванням ще одного такого ж модульного містечка на території санаторію «Дубки».

Share Button