ВІЙНА ЗАБИРАЄ НАЙКРАЩИХ

2 липня Бориспільська громада попрощалася із ще одним Героєм – 28 червня обірвалося життя відважного захисника та патріота – старшого солдата, водія кулеметного взводу 72-ої ОМБр ім. Чорних Запорожців Олега Васильовича Карпенка.

Олег народився у багатодітній родині військового.

У 2014 році, коли розпочалися бойові дії на сході України, він разом із братами без вагань пішов захищати свою землю, свою державу, свою родину. На захист рідної країни став і з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України. Та перш, ніж відправитися на передову, зробив все, аби забезпечити своїх побратимів необхідною амуніцією.

Добрий, щирий, людяний, дисциплінований, чуйний, не байдужий до чужих потреб та проблем – саме таким пам’ятатимуть Олега ті, хто його знав.

І саме рятуючи життя своїх побратимів, намагаючись забрати їх із полю бою, Олег Карпенко потрапив під мінометний обстріл. На жаль, отримані поранення були несумісні з життям…

Відповідно до Указу Президента України № 157/2022 від 22 березня 2022 року «Про відзначення державними нагородами України» Олега Карпенка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

*  *  *

5 липня війна забрала життя 25-річного героя із Борисполя – стрільця-зенітника 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Сергія Лисенка, повідомили у міській раді.

Сергій народився у місті Борисполі у родині, де виховувалось шестеро дітей. Згодом сім’я переїхала до Кагарлика, де він отримав середню освіту, та знову повернувся до рідного міста.

Коли на сході України розпочалися бойові дії, у 2016 році пішов захищати свою країну. На її захист став і з перших днів повномасштабного вторгнення росії: у лютому 2022 року разом з братом, який і нині на передовій обороняє нашу Батьківщину.

Ще напередодні він мріяв, планував з коханою дівчиною створити сім’ю, будував плани на майбутнє. Однак цим мріям не судилося здійснитися…

5 липня Сергій потрапив під ворожий авіаобстріл поблизу міста Соледар Донецької області, виконуючи із побратимами бойове завдання, й отримав поранення несумісні з життям…

Прощання з Героєм відбудеться 9 липня об 11:00 біля будинку за адресою: м. Бориспіль, вул. Нова, 2, буд. № 4, третій під’їзд. Поховання – на  Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль).

 

Вічна і світла пам’ять захисникам України. Дякуємо вам, мужні Герої, за наші мирні ранки і спокійні ночі. Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо рашистам.

Share Button