Від початку війни на кордоні затримали понад 3 200 чоловіків під час спроби втекти з України

Українські прикордонники від початку повномасштабного російського вторгнення затримали 3 250 чоловіків, які ухилялися від мобілізації, з них при спробі виїхати за підробленими документами — 900. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він нагадав, що ухилянти та зловмисники, які допомагають їм в перетині кордону, вигадують різні схеми. Одна з них нещодавно була викрита прикордонниками Західного загону.

«За легендою організатора цієї схеми, чоловіки мали виїжджати за межі України як водії для перевезення вантажів. Його клієнтами були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізації», – розповів Демченко.

За його словами, зловмисника було затримано в пункті пропуску Шегині під час спроби вивезти з країни чоловіка. За послуги організатор схеми мав отримати 20 тис. грн.

Нагадаємо, через повномасштабне вторгнення росії  в Україні запровадили воєнний стан, що триватиме ще щонайменше до серпня, та оголосили загальну мобілізацію. На період дії воєнного стану чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі країни.

Share Button