У «Дії» з’явилося нове опитування – про варіант володіння зброєю

У «Дії» з’явилося нове опитування, присвячене володінню зброєю. Про це повідомили у МВС та Міністерстві цифрової трансформації. Очільник МВС Денис Монастирський написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що опитування запустили за дорученням президента.

«Дискусія про обіг вогнепальної зброї серед громадян триває в Україні вже понад вісім років – від початку російської агресії. Напередодні повномасштабного вторгнення 23 лютого цього року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт про обіг вогнепальної зброї. Однак думки українців із цього приводу дуже відрізняються. Є як прихильники, так і противники обігу короткоствольної вогнепальної зброї серед цивільних.

Тому за дорученням президента України ми спільно з парламентарями вирішили запитати, який варіант володіння зброєю в Україні ви вважаєте доречним.

Варіант 1:

пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають вимогам закону. Проте носити зброю заборонено. Зберігати її можна буде тільки вдома, використовувати в тирах та на стрільбищах.

Варіант 2:

пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають вимогам закону. Дозволяється вільно носити їх у громадських місцях.

Варіант 3:

пістолети категорично не повинні бути в обігу серед цивільного населення”, – написав вiн.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що опитування триватиме до 1 червня, проголосувати можуть люди старше 18 років. Опитування можна знайти у розділі «Послуги».

 

Share Button