Черга більша, ніж за пенсією: бориспільці купують марку «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!»

ПОДАРУНОК ДО ДНЯ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ

23 травня, ще лише ранок, а біля центрального відділення «Укрпошти» у Борисполі черга. У ній і дорослі, й молодь. Запитуємо, пояснюють, що за новою маркою «Укрпошти» «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!». Займаємо чергу. До слова, марку можна придбати у 1500 відділеннях «Укрпошти». Одній особі – 2 блоки по 3 марки. У перший тиждень до відділень буде передано 1 мільйон марок, тобто стільки, скільки всього було попередньої марки.

По обіді, за пів години до початку продажу, а це 14.00, знову повертаємося, щоб придбати колекційну марку. У черзі ми аж 173-ті, та хто знав, що доведеться вистояти ще й пів дня наступного. Разом з усіма стоїмо до закінчення робочого дня відділення і розходимося по домівках.

Першого дня, поки гаємо час у черзі, спілкуємося з бориспільцями. 16-літній Гліб дізнався про продаж марки у перший день, 23 травня: «Вільного часу вистачає, подумав, а чому б і не придбати? Приїхав, став у чергу, куплю марку просто так, для себе».

Підходимо до двох молодих чоловіків, які відразу зізнаються, що не перепродуватимуть, хоча купують не для себе, а для дружин.

Богдана також рішуче налаштована «вполювати» колекційну марку: «Хотіли придбати попередню, та це було нереально. Сьогодні, або й завтра точно вистоїмо до кінця, поки не придбаємо».

Лише подумала, а де ж справжні колекціонери-філателісти? Аж ось і вони. Олександру 58 років, він вистояв у черзі майже чотири години, марки колекціонує дружина, яка дуже мріє мати ще й цю: «Це ж наше, українське!». Чоловік наголошує, якщо сьогодні не купить, то прийде завтра.

Віталій має чотири колекційні альбоми з марками, навіть показує фото кількох колекцій. Він розповідає, що один раз на рік разом зі своєю дівчиною їдуть до колекційного магазину марок та поповнюють колекцію. Сьогодні в черзі він 267, та сподівається, що марку «вполює».

24 травня. Біля відділення знову людно і гамірно. Вистоявши в черзі кілька годин, нарешті і журналісту вдалося «вполювати» марку. Навіщо? – запитаєте. Подія, втілена у дизайн марки, це мужня боротьба українського народу за свою свободу у XXI столітті і це вже нова історія України.

Марина ГРИЦЮК, «ТС», фото автора

На фото: Катерина та Олег – щасливі власники марок, обом по 17 років. У черзі вистояли майже два дні, за їх словами, купили ще і для родичів.

Нагадаємо, 12 квітня «Укрпошта» ввела в обіг першу українську поштову марку в умовах воєнного стану «Русскій воєнний корабль, іді…!». У конкурсі на дизайн марки, який було оголошено 1 березня, взяли участь майже 500 художників. Переможцем народного голосування став ескіз українського художника Бориса Гроха.

13 квітня українські військові поцілили у російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Згодом у росії підтвердили, що крейсер затонув під час буксирування у порт.

ДО ТЕМИ

Прикордонника зі Зміїного, справжнього автора фрази про російський корабель, звільнили з полону

Прикордонника з острова Зміїний, справжнього автора фрази про російський корабель, визволили з російського полону. Про це Державна прикордонна служба повідомляє у Телеграмі.

«Це мій підлеглий. Він перебував півтора місяця в полоні, наразі на свободі», – заявив начальник прикордонної застави «Острів Зміїний» Богдан Гоцький.

Він підтвердив, що доступ до радіостанції мали лише прикордонники.

За словами Гоцького, росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, також пропонували роботу та велику зарплату. Одному з військовослужбовців урвався терпець і він вказав напрямок російському кораблю. Ім’я героя поки що не розкривають.

Нагадаємо, фраза-відповідь українських військових з острова Зміїний російським загарбникам стала мемом та одним із символів боротьби українського народу із загарбниками. До сьогодні український військовий Роман Грибов вважався автором фрази про напрямок руху російського корабля.

 

Share Button