Актриса Бориспільського театру знялася у кліпі на пісню «Stefania», з якою гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні

15 травня об 11.00 відбулася прем’єра офіційного кліпу переможців «Євробачення-2022» гурту Kalush Orchestra  – «Stefania». На відео — жінки, які захищають та рятують своїх дітей від війни в Україні. Його знімали в Бородянці, Ірпені, Бучі та Гостомелі.

«І хоч у тексті немає ані слова про війну, чимало людей почали асоціювати пісню з Україною-мамою. Ба більше, суспільство стало називати її гімном війни. Якщо «Стефанія» – це гімн війни, я б хотів, аби це був гімн нашої перемоги», — вказано в описі відео.

«[Присвячується] Кожному чоловіку, кожній жінці, кожній невинній дитині. Війна в Україні має різні обличчя, але це обличчя наших мам, завдяки яким наші серця живі у ці темні часи», — так закінчується кліп.

У кліпі знялася актриса Бориспільського муніципального театру «Березіль» Natali Skryabina-Smirnova. Журналісти «ТС» поспілкувалися з Наталією та дізналися про те, як проходили зйомки.

«У фейсбуці побачила об’яву, що для патріотичного кліпу шукають жінок та дітей певного віку, тож також подала заявку, оскільки намагаюся долучатися до всього патріотичного, адже я українка, жінка, народилася в Україні, й ця країна – моє життя. До того ж так співпало, що сама я з Маріуполя, й переїхала в центральну Україну в 2014 році.

Потім був кастинг, повідомлення, що я в передвиборчій, а згодом, що мою роль затверджено. Звісно, нас заздалегідь попереджали, де проходитиме знімання та запитували, чи зможемо працювати у таких умовах. Я погодилася, хоч на душі було тривожно.

Те, що кліп знімаємо для Євробачення, ніхто не говорив, зрозуміла це вже на зйомках, коли побачила гурт Kalush Orchestra.

Знімалася я один день у Бучі та в Ірпені й напередодні Євробачення, тож морально була важко все те бачити. Зараз, коли переглядаю кліп, розумію, що це не декорації, і стає моторошно. А оскільки зі мною знімалася ще й маленька дівчинка Арина, то я більше хвилювалася за неї. За сценарієм ми мали проходити повз оті руйнування, вогонь, і дівчинка дуже боялася.

На мою думку, месендж кліпу – це війна, що не дає спокійно жити людям: зустрічати світанок, проводжати захід сонця, вдивлятися у мирне небо над головою. У кліпі зібрано образ жінки, матері, країни, яка рятує свій рід. Це ніби звернення до всіх жінок світу, які мають дітей, зрозуміти українських матерів і закликати весь світ до миру.

Насамкінець, хочеться подякувати творцям кліпу за можливість працювати разом із такою командою, а групі Kalush Orchestra – за перемогу».

Інф. «ТС», фото з відкритих джерел

Share Button