Уряд виділив ще 2 мільярди гривень на програму «єПідтримка»

Кабінет Міністрів виділив ще 2 мільярди гривень на програму єПідтримка, яка передбачає компенсації по 6,5 тисячі гривень допомоги для працівників та ФОПів з регіонів бойових дій. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

«У межах програми єПідтримка держава вже виплатила допомогу в розмірі 6,5 тис. грн для 3,6 млн українців… На засіданні уряду сьогодні ухвалили рішення про виділення додаткових 2 млрд грн, що дозволить здійснити виплату ще понад 300 тисячам наших громадян», – написав Шмигаль.

Він додав, що на цю програму раніше спрямували більш як 23 млрд грн, проте частина людей, що подавалася на допомогу в останні дні, поки не отримала свої виплати.

Як повідомлялося, програма єПідтримка передбачала надання грошових компенсацій по 6,5 тисячі гривень особам, які залишились в Україні й пройшли відповідну реєстрацію до 31 березня. Право на отримання коштів отримали застраховані особи, які офіційно працевлаштовані, та ФОПи, страхувальники яких відповідають усім наступним критеріям: перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в регіонах, список яких затверджений урядом (Волинська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та м. Київ).

 

Share Button