Першокласників прийматимуть до шкіл за спрощеною процедурою

Цього року скасують жеребкування через велику кількість внутрішньо переміщених осіб, а дітей прийматимуть навіть без документів.

Дітей, які залишили свої міста і села, рятуючись від війни, цього року зможуть зараховувати до перших класів шкіл на підставі заяви батьків і без наявності копії свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує її особу. Відповідні рекомендації у понеділок, 18 квітня, були опубліковані Міністерством освіти і науки.

Зокрема, у МОН зазначають, що дітям, які в умовах воєнного стану були змушені змінити місце проживання, має гарантуватися організація освітнього процесу.

Вказується, що, у разі відсутності свідоцтва про народження дитини, задля сприяння у її оформленні керівники закладів освіти мають поінформувати відповідні органи опіки і піклування.

Наголошується, що заклади освіти не повинні відмовляти батькам у прийманні документів дитини.

Крім того, Міністерство освіти і науки рекомендує зараховувати дітей до першого класу без проведення жеребкування, як це було в попередні роки.

У МОН підкреслили, якщо кількість заяв на зарахування до першого класу перевищуватиме планову кількість місць, керівникам шкіл рекомендовано вжити заходів задля раціонального використання наявних приміщень або ініціювати відкриття додаткових класів, а також звільнити приміщення, що використовуються не за призначенням.

Share Button